Helyi hírek 2023. május 23. 16:30

Családokkal telt meg a zeneiskola

Képgaléria
Családokkal telt meg a zeneiskola
Sulibajáró, sulibejáró címmel tartottak családi délutánt május 20-án a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában. A koncertkígyó, a nyitott műhelyek és a fotósarok mindenkinek maradandó élményt kínált.

Megannyi érdekes programmal várták a jelenlegi zeneiskolásokat és a leendő növendékeket, szüleiket, nagyszüleiket szombaton a művészeti iskolában. Az alagsori ütő hangszeres termekből indulva, a földszinti fa- és rézfúvós helyeken át, egészen az emeleti vonós és zongora termekig tekergett a koncertkígyó. A mini hangversenyeken a művészeti iskola ifjú tehetségei és tanárai mutatkoztak be egy-egy rövid darabbal.

A földszinti lépcső alatti zugban hangszerekkel és jelmezekkel berendezett fotósarok várta a családokat. Az iskola udvarán pedig rövid táncházban sajátíthatták el a fiatalok a társas- és a néptánc alaplépéseit. Számos izgalmat kínáltak a nyitott műhelyek is, ahol a képzőművészet világába nyertek betekintést a látogatók. Az alagsori teremben például bárki elkészíthette saját agyagedényét.  

Az intézmény május 24-én, 25-ön és 26-án délután 3 órától várja az új beiratkozókat a Petőfi téri épületben.

G. E.

Fotó: Kőházi Gergő 
             

Kövessen minket a Facebookon is!