Program 2023. május 24. 14:00

Kiállítás nyílt a zeneiskolában

Képgaléria
Kiállítás nyílt a zeneiskolában
Kiállítás nyílt a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola földszintjén május 23-án, kedden. Az iskola fotó-videó és grafika-kerámia tanszakos növendékeinek munkáiból megnyílt tárlatot Kis-Fekete Vilmos intézményvezető nyitotta meg.

Beszédében hangsúlyozta, hogy új kezdeményezés az iskola falain belül kiállítást nyitni, hiszen korábban mindig más helyszínen rendezték ezt meg.  A megvalósítást megköszönte Szabó Ildikónak és Kőházi Gergőnek, a grafika-kerámia és a fotó-videó tanszak vezetőinek. Kiemelte: ez egy nagyon speciális része a művészeteknek, hiszen ahogyan a hangszeren mások megtanulnak játszani, itt az eszközökön, az anyaggal kell megtanulni bánni.

– Nem elég kézbe fogni egy fényképezőgépet, hanem azt a képet meg is kell komponálni. Így tudják megmutatni a növendékek, hogy számukra hogyan fest ez a világ. Idén ez a tanszak nagyon nagyot fejlődött. Létszámban is előre lépett, nagy korcsoportot ölel fel. Nagyon örülök annak, hogy az idei év terméseként egy ilyen szép nagy kiállítást sikerült összehozni. Nagyon büszkék vagyunk és köszönjük a kollégáknak, Szabó Ildikónak és Kőházi Gergőnek. Az iskola kapui nyitva állnak, a tárlatot megtekinthetik az érdeklődők – fogalmazott.

Az igazgató végezetül megköszönte a szülőknek, hogy az iskolára bízzák a gyermekeiket.

A megnyitón, zongorán közreműködött Molnár Hanga és Ficsór Szabolcs. Mindketten Sejben Ilona  növendékei.

Z. A.
             

Kövessen minket a Facebookon is!