Program 2023. május 26. 10:00

Könyvtársarok – Ünnepi Könyvhét

Könyvtársarok – Ünnepi Könyvhét
Idén 94. alkalommal rendezi meg a kortárs magyar irodalom legnagyobb eseményét, az Ünnepi Könyvhetet a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése és 22. alkalommal a Gyermekkönyvnapokat. A városi könyvtár több programmal is készül.



Domonkos László a rendszerváltás idején kezdett el könyvírással foglalkozni. Azóta több mint 30 műve jelent meg, köztük A Héjjas-nyárfa árnyékában című, amelynek főszereplője a kecskeméti születésű Héjjas Iván katonatiszt.


Fotó: Bús Csaba

A szerző elhallgatott tények felderítésére, korrigálására vállalkozott a Héjjas család birtokában lévő dokumentumok, fényképek és jegyzetek felhasználásával. Az íróval június 8-án, csütörtökön 17 órakor Kollár László beszélget.


Fotó: Szekeres Niki

4. osztályos diákok számára állította össze Gyerekversek szabadon című interaktív előadását Kiss Ottó költő, aki már két alkalommal nyerte el Az Év Gyerekkönyve Díjat. A 9-én, pénteken 10 órakor kezdődő foglalkozáson az alkotói folyamat részesévé teszi a gyerekeket, akik játékos módon ismerkedhetnek meg a versformákkal. A program a Móra Ferenc Művelődési Központ Petőfi Klubjának része.


Fotó: Fantoly Márton

13-án, kedden 10 órakor a Betűbölcsiben Herczeg Emesével, a Mesi csendeskönyvei vállalkozás megvalósítójával találkozhatnak az anyukák. A baba-mama klubban arról mesél, melyek azok a csendes könyvek, és hogyan fejlesztik a kicsiket.


Fotó: Karip Tímea

15-én, csütörtökön 17 órakor folytatódik a Láng van szívemben sorozat Osztovits Szabolcs nyugalmazott pedagógus „Sors, nyiss nekem tért” Petőfi Sándor életének krónikája című kötetének bemutatójával.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!