Helyi hírek 2023. május 24. 08:00

IBV születésnap – 30 éves Félegyháza harmadik legnagyobb munkaadója

IBV születésnap – 30 éves Félegyháza harmadik legnagyobb munkaadója
Mintegy 750 vendéggel együtt ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját a kiskunfélegyházi székhelyű IBV Hungária Kft. Az ünnepélyes alkalomra családi napot szerveztek, amelyre a cég és vegyesvállalatuk, a Jean Müller-IBV Kft. dolgozóit és azok családtagjait várták szeretettel május 13-án, szombaton, a vállalat telephelyén.

A vendégeket az 1993-ban alakult, üvegszál-erősítésű poliészter gyártásával foglalkozó IBV Hungária Kft. német tulajdonosa, Jürgen Vonhoff nevében lánya, Katherine Vonhoff köszöntötte. Édesapja szavait tolmácsolva köszönetet mondott a vállalat vezetésének és minden dolgozójának a munkájáért.

– Önök és családjaik támogatása nélkül az IBV Hungária nem válhatott volna azzá, ami ma. Tudom, hogy többen vannak Önök között, akiknek akár több családtagja is itt dolgozik. Ez csodálatos, és reményt ad arra, hogy a következő 30 esztendőben is számíthatunk Önökre! Mi mindannyian érdekeltek vagyunk abban, hogy ez a vállalat továbbra is virágozzon! – fogalmazott Katherine Vonhoff.

A város nevében Csányi József polgármester üdvözölte a tulajdonos Vonhoff család 30 évvel ezelőtti döntését, hogy Kiskunfélegyházán alapítják meg cégüket.

– Most láthatjuk, hogy nemhiába fektettek bizalmat a városba és az itt élő emberekbe. Vonhoff úr befektetése nélkül, a cég nem jöhetett volna létre. De a félegyházi emberek nélkül nem tartana ott ez a vállalat, ahol tart. Minden dolgozó büszke lehet arra, hogy hozzá tudott tenni ahhoz a sikerhez, ami az elmúlt 30 évet jellemzi. Ami oda vezetett, hogy a félegyházi cégek között az IBV Hungária Kft. a harmadik legnagyobb munkáltató, és bevételében, nyereségében is az első három vállalkozás között üdvözölhetjük. A dolgozóknak és a tulajdonosoknak is szívből kívánom, hogy a következő 30 évet is ugyanilyen sikerek jellemezzék! – mondta a polgármester.

Czinege Gábor ügyvezető igazgató az idáig vezető út meghatározó elemeiként kiemelte a teljesítményt és a szaktudást.

– A pozitív jövőkép, amit magunk előtt látunk, nem épülhet másra, mint hozzáértésre. Nélkülözhetetlen, hogy a vállalat minden szintjén, minden pozícióban kellő szaktudású emberek legyenek. És ez még mindig nem elég pozitív hozzáállás és jó csapatmunka nélkül! Ennek fényében köszönöm mindannyiuk hozzájárulását a vállalat elmúlt 30 évéhez – fogalmazott az ügyvezető, és bejelentette, hogy – a tulajdonossal egyeztetve – mindkét cég dolgozói egy-egy harmincezer forintos utalványban részesülnek az évforduló alkalmából.

Ezt követően jubileumi emlékplakettet vehettek át azok a kollégák, akik kezdetektől az IBV Hungária Kft. dolgozói: Császár Pál üzemvezető – lámpaszerelő üzem, Drozdik Károly műszakvezető – ipari sorjázó üzem, Nánási Tibor műszakvezető – lámpaszerelő üzem, Samu János anyagmozgató – raktár, Tóth Ernő csoportvezető – présüzem, Kertesi Sándor, a Jean Müller-IBV Kft. üzemvezetője (előtte az IBV Hungária Kft. dolgozója), Doboziné Tóth Ilona csoportvezető – lámpaszerelő üzem, Hegedűs Jász Zsolt csoportvezető – lámpaszerelő üzem.



A köszöntők után folytatódott a jó hangulatú családi nap. Egyebek mellett sport- és táncbemutatók, pörköltfőző verseny, ökörsütés, íjászat, gyermekjátszótér, ugrálóvár, koncertek és még számos izgalmas program várta mindazokat a dolgozókat, akik családtagjaikkal együtt elfogadták a cégvezetés meghívását. A nap során fellépett a Remedy és az Irigy hónaljmirigy együttes.



A jubileumi eseményt egy nyolcszáz szeletes tortával zárták.
                

Kövessen minket a Facebookon is!