Program 2023. május 25. 10:00

Kultúrsarok – Nyárköszöntő gyermeknap

Kultúrsarok – Nyárköszöntő gyermeknap
Május 28-án, vasárnap egész napos programokkal várja a Móra Ferenc Művelődési Központ és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata a családokat a Petőfi-téri sétányon, hogy együtt ünnepeljük meg a gyermekkor felhőtlenségét és a nyári időszak kezdetét.

Borítókép: archív

Minden bizonnyal mindenkiben felmerül egy-egy szép emlék a nyár szó hallatán: fiatalkori kalandok, éjszakába nyúló baráti összejövetelek, a szabadság és a lehetőségek érzése. Ezek az emlékek valahol összekapcsolódnak gyermekkori gondatlanságunkkal, a világ felé való nyitottságunkkal, ahol minden csupa játék és élmény. A Helló Nyár! városi gyermeknap ezekhez az érzésekhez kapcsolódva szeretne felejthetetlen pillanatokat okozni a családoknak. A program fő helyszíne a Petőfi-téri rendezvénysátor lesz, ahol a legkülönbözőbb előadásokban és történetekben merülhetnek el az érdeklődők. A 10 órakor kezdődő programok között megjelennek kacagtató vásári komédiák (Portéka Színház, BAB Társulat), interaktív gyermekkoncertek (Veronaki Zenekar, Pöttyös Bögre zenekar), látványos kutyás és táncos bemutatók (Silver Step, Piramis Dance, Jump! Agility Kiskunfélegyházi Kutyaiskola) és mesés bábos előadások (Aranyszamár Bábszínház).

A fő sátrat a programra kitelepülő kulturális intézmények, egyesületek és árusok fogják körülölelni, hogy kiegészítő programokkal és nyalánkságokkal okozzanak vidám perceket a családoknak. A nap folyamán művészeti és kézműves foglalkozásokkal, játékos feladatokkal, pedálos gokarttal és közlekedésbiztonsági foglalkozásokkal várják a gyermekeket.

A vidám pillanatok megszerzése mellett a családok jótékonysági akciókban is részt vehetnek. A „Mozizz a gyermekekért” néven jótékonysági filmvetítést szervez a Petőfi Mozi május 27-én, és május 28-án délben, ahol két új animációs filmet nézhetnek meg az érdeklődők a támogatói jegyek megvásárlása után. Másik kezdeményezésként a Helló Nyár! keretében Majoros Gábor szervez jótékonysági kutyatápvásárt, amelynek bevételét Serfőző Jocikának ajánlja fel.

A programról további információ található a kihelyezett szórólapokon, a művelődési központ oldalán vagy a 76/466-843-as telefonszámon!
         

Kövessen minket a Facebookon is!