Helyi hírek 2023. május 25. 14:00

„A zene megváltoztathatja a világot...”

„A zene megváltoztathatja a világot...”
Ez a Ludwig van Beethoven-től származó idézet méltán igaz az alább megfogalmazottakra. A Kossuthvárosi Óvoda nagycsoportosai és óvodapedagógusai ugyanis az alábbi levélben köszönik meg a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai által az utóbbi időben nyújtott munkát és figyelmet, amellyel élményt szereztek a gyerekeknek.

„Kedves művésztanárok, pedagógusok!

Ezzel a levéllel szeretnénk köszönetet mondani azért a rengeteg munkáért, időért és figyelmességért, amit a Kossuthvárosi Óvoda nagycsoportosai kaptak a művészeti iskolában velük foglalkozó tanároktól, diákoktól, zenekari tagoktól. A rengeteg élmény, amely a gyerekek (és az őket kísérő óvodapedagógusok) mindennapjait gazdagítottátok a nevelési év során, pozitív alapot ad számukra a későbbiekben. 

A gyermekek minden alkalommal számos élménnyel gazdagodhattak, emlékezetes kikapcsolódás volt számukra az itt szervezett programok sorozata: együtt éneklés, dalos játékok, néptánc és társastánc, számos hangverseny, amelyek során az itt fellelhető hangszerek többségével volt alkalmuk találkozni (klarinét, oboa, kürt, trombita, harsona, furulya, fuvola, zongora, hegedű, brácsa, gitár, marimba, vibrafon, dob).

A zenetanárok által megszólaltatott hangszernek nemcsak a hangját hallhatták a gyerekek, hanem megismerhették a hangszer jellemzőit, sajátosságait, részeit, anyagát, megszólaltatásának módját is.

Zárásként a Borsihalmi Művésztelepen szervezett kirándulás felejthetetlen kikapcsolódást nyújtott a gyermekek számára.

A Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai szívvel-lélekkel várták a kossuthvárosi óvodásokat minden alkalommal. Különleges élménnyel gazdagították az idelátogató gyermekeket. Ezek az átélt élmények mind egyedi hatással vannak a gyermekek érzelmi és szociális életére. Az iskolába készülő nagycsoportosaink számára óriási lendületet, magabiztosságot, bátorságot adott az iskolakezdéshez. Rendkívül hálásak vagyunk ezért a kollégáknak!

Köszönjük a felejthetetlen élményt!                      

Üdvözlettel: Kossuthvárosi Óvoda nagycsoportosai és az óvó nénik”
                      

Kövessen minket a Facebookon is!