Sport 2023. május 26. 12:00

Háromnapos erőemelő liga a sportcsarnokban

Képgaléria
Háromnapos erőemelő liga a sportcsarnokban
Május 26. és 28. között több mint 700 versenyző méri össze erejét az Erőemelő Liga Kupán. A nevezők 5 kategóriában versenyeznek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

Elindult a 2023-as félegyházi Erőemelő Liga Kupa. A verseny május 26-i megnyitóján Balla László alpolgármester elmondta, hogy a város az elmúlt években az erőemelő sportág fellegvára lett. – Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen nagy számban jelentkeztek az ország minden pontjáról a versenyzők. Idén új magyar csúcsot döntöttünk a nevezők számával – fogalmazott, majd balesetmentes és eredményes versenyzést kívánt.

Patyi Zoltántól a verseny főszervezőjétől megtudtuk, hogy harmadik alkalommal szervnek Kiskunfélegyházán Erőemelő Liga Kupát. A három nap alatt 710 versenyző 5 kategóriában – fekvenyomás, felhúzás, bicepsz, erőemelés és guggolás – méri össze erejét. Az indulók körülbelül 70 százaléka férfi, a legidősebb nevező 89 éves, a legfiatalabb 13. A legnépszerűbb kategória a fekvenyomás, ebben 349-en vesznek részt. A verseny egyben kvalifikáció is a szintén félegyházi rendezésű világbajnokságra, de azok, akik itt részt vesznek, kvalifikálják magukat bármelyik nemzetközi versenyre is.

A program kapcsán azt is elmondta, hogy pénteken a nők és a 90 kilogramm alatti férfiak versenyeznek erőemelés, guggolás és felhúzás kategóriában, majd szombaton a 90 kilogramm feletti férfiak erőemelésben, felhúzásban és guggolásban mérik össze erejüket. Szombaton 9 órától egy jótékonysági sütivásár is kapcsolódik a programhoz, a 14 éves Serfőző Jocika javára gyűjtenek majd. Vasárnap pedig fekvenyomás és bicepsz versenyszámokkal zárul a verseny.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
                  

Kövessen minket a Facebookon is!