Sport 2023. május 26. 21:20

Méltón fejezték be a labdarúgó-bajnokságot

Képgaléria
Méltón fejezték be a labdarúgó-bajnokságot
Úgy fejezte be a 2022/2023-a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságot a Kiskunfélegyháza, ahogyan azt a szurkolók, és a vezetők is várták, bajnokcsapathoz méltóan. Ez pedig azt jelentette, hogy a Harta ellen hazai mérkőzést is megnyerték.

A találkozó kényelmes tempóban kezdődött, egyik fél sem diktált nagy iramot. Az első félidőben nem is alakult ki igazán jó játék, és helyzetek is csak elvétve adódtak. De, azért egy alkalommal a Harta is megmutatta játékerejét, pontosabban Csehi Tamás, akinek távoli lövése megpattan a kapu előtt, és Nagy Szabolcsnak bravúrra volt szüksége, hogy védeni tudjon. Csapatunkból Oroszi Dánielnek adódott lehetősége az első félidő utolsó percében, de túltaktikázta a tizenhatoson belül, így odalett a helyzet.

A szünetben az U14-es játékosoknak adták át a jól megérdemelt aranyérmet és a bajnoki serleget, Dorogi Márk pedig átvehette a gólkirályi címért járó elismerést. Az U16-os játékosok nyakába bronzérem került, amiért éppen a Harta elleni serdülő csapattal vívtak nagy csatát, Tamás Arnold pedig gólkirályi címet szerzett.

A második félidő egészen másként alakult, mint az első. Ekkor már kijött a két csapat közötti különbség, ami az 50. percben góllá érett. Valkai Tamás fejelt a jobb felső sarokba, 1–0. A játékosokon látszott, hogy szeretnék kiszolgálni Oroszi Dánielt, hogy biztos meglegyen a gólkirályi címe. Több alkalommal adtak neki jó labdát, ziccerbe is került, de nem mindig tudta góllal befejezni, volt úgy, hogy csak a kapufát találta el. A 71. percben azonban sikerült bevennie a hartai kaput. Középen remek labdát kapott, és jobb külsővel úgy csavarta meg a bőrt, hogy az a védő lába mellett elment és Ámann Márk kapus sem tudott hárítani, 2–0. Hat perccel később, a frissen beállt Kurgyis Kevin is be tudta venni az ellenfél kapuját, 3–0, bár előtte éppen Oroszi lövését hárította a hartai hálóőr. A mérkőzésen már több gól nem esett.

A találkozó után a hazai játékosok és vezetők fekete színű, bajnokcsapat feliratú pólót öltöttek magukra, és abban vették át a bajnokság megnyerésért járó aranyérmet, valamint a serleget. Ezután következet az elmaradhatatlan pezsgőbontás, majd pedig a serlegből való ivás. A Kiskunfélegyháza csapata megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. A találkozó után vacsorával ünnepelték meg a sikeres szereplést.

Kiskunfélegyháza–Harta: 3 – 0 (0 – 0)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D. (Nagy V. 66.), Kanyó, Magony, Valkai (Szűcs D. 74.), Erős (Kurgyis 66.), Oroszi, Ábel (Szabó D. 56.), Urbán, Szabó P., Makány (Huszka 56.).

Harta: Ámann – Makó, Hamar, Fekete, Csehi, Grecu, Mihály, Vizi (Nasz 86.), Dunai, Erdei, Máthé.

Gólszerző: Valkai 50., Oroszi 70., és Kurgyis a 76. percben.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!