Helyi hírek 2023. május 28. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Pünkösd – A Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2023. május 28.

1. A hét ünnepei: hétfőn Pünkösdhétfő, Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyjának emléknapja, szentmisék reggel 7-kor és este 18 órakor lesznek, csütörtökön A mi Urunk, Jézus Krisztus, az Örök Főpap ünnepe, szombaton Lwanga Szent Károly és társai vértanúk emléknapja lesz.

2. Júniusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzák a templomban a Jézus Szíve Litániát. Várják a testvéreket közös imádságra.

3. Hétfőn Pünkösdhétfő miatt nem lesz Bibliaóra, valamint a rákövetkező héten sem, mert június 5-én espereskerületi gyűlést tart a kerület papsága. Ezen a napon esti szentmise sem lesz a templomban, közösen miséznek majd a Szent István Templomban.

4. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye május 30-án, kedden ünnepli a határrendezést követő újra-alapításának 30. évfordulóját. A főegyházmegye erről az évfordulóról Kiskunfélegyházán a Szent István Templomban ünnepi szentmisén emlékezik meg. Május 30-án, kedden délelőtt 9 órakor ünnepi szentmisét mutat be Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet. A szentmisén a főegyházmegye papsága dr. Bábel Balázs érsek atya vezetésével szinte teljes létszámmal részt vesz. Hívnak és várnak mindenkit az ünnepi szentmisére.

5. Képviselő-testületi gyűlés lesz május 31-én, szerdán este 18.30-kor a közösségi házban!

6. A héten lesz elsőpéntek, 24 órás szentségimádással reggel 6 órától, a férfiak zarándoklata Pálosszentkútra délután 5 órakor indul az Ótemplomtól.

7. Jövő hétre miseszándékok irathatóak a plébánián.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!