Helyi hírek 2023. május 28. 14:00

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Pünkösd – A Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2023. május 28.

1. Hétfőn reggel 7 órakor és este 6 órakor tartanak szentmisét.

2. Kedden az esti szentmise előtt ½ 6-kor kezdik ebben az évben az utolsó loretói litániát.

3. A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye május 30-án ünnepli alapításának 30. évfordulóját. A főegyházmegye ezt az eseményt az egyházközségünkben ünnepli meg. Május 30-án, kedden délelőtt 9 órakor ünnepi szentmise lesz a templomban, amelynek főcelebránsa Michael Wallace Banach apostoli nuncius, pápai nagykövet lesz. A szentmisén a főegyházmegye papsága dr. Bábel Balázs érsek atya vezetésével szinte teljes létszámmal részt vesz. Kérik a kedves híveket, hogy kijelölt helyeket hagyják szabadon. Hívnak és várnak mindenkit a szentmisére!

4. Június 1-jén, csütörtökön délután 5 órakor szentségkitétellel csendes szentségimádás kezdődik papi és szerzetesi hivatásokért.

5. Június Jézus Szíve engesztelő hónapja, ezért péntekenként az esti szentmise előtt ½ 6-tól Jézus Szíve litániát tartanak.

6. Június 4-én, jövő vasárnap a 9 órai szentmise után megbeszélés lesz a hittanos táborba jelentkezett gyerekek szüleinek.

7. Ugyancsak jövő vasárnap délután 5 órakor kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

8. Már előre hirdetik, hogy június 8-án, csütörtökön lesz Úrnapja. Este 6 órakor szentmise lesz a templomban. Utána indul az úrnapi körmenet az Ótemplomhoz.

9. Apa-gyerek tábort szervez augusztus 4-6. között a Fülöp Atya Alapítvány Juhász Miklós cserkésztiszt vezetésével. Részletek a templomi hirdetőtáblán olvashatók.
              

Kövessen minket a Facebookon is!