Helyi hírek 2023. május 28. 11:00

Öko-nap a Dózsa Óvodában

Képgaléria
Öko-nap a Dózsa Óvodában
Öko-napra várták az érdeklődőket a Dózsa Óvodában május 26-án, pénteken délután. Az esemény a győri Gulliver Társulat meseelőadásával kezdődött, majd kézműves foglalkozás, állatsimogató, izgalmas kísérletek és mozgásos programok várták a kicsiket-nagyokat.

A megjelenteket Gémesné Gulyás Bernadett, a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda intézményvezető-helyettese köszöntötte, aki nagy örömmel számolt be a hamarosan befejeződő beruházásukról. Elmondta, hogy a tavalyi, pünkösd előtti rendezvényükön már téglajegyek formájában gyűjtötték a hozzájárulást ahhoz, hogy udvaruk korszerűbb, zöldebb, biztonságosabb lehessen. Akkor már a szülők egyként támogatták az ügyet, amelynek a folytatásban még több segítője akadt. A megvalósult, több mint 3 millió forintos fejlesztést az alapítvány egyedül nem tudta volna finanszírozni, így hálás köszönetüket fejezik ki a szülőknek a téglajegy támogatásokért, emellett a szilveszteri futás szervezőinek, a Rollsped Kft.-nek, valamint Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának is. A segítségnek köszönhetően öntözőrendszeres füvesítés, növénytelepítés, fenyőmulcsozás, illetve egy komplett játszótér kialakítása, ütéscsillapítók telepítésével valósult meg a Dózsa Óvodában.

Gémesné Gulyás Bernadett hozzátette: a zöldítés nem áll meg, hiszen az óvoda úgynevezett kisudvarát is széppé és 21. századivá kívánják változtatni, amelyhez a továbbiakban is megköszönnek minden jótékony hozzájárulást.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!