Helyi hírek 2023. május 29. 13:00

Megannyi programot kínált a városi gyereknap

Képgaléria
Megannyi programot kínált a városi gyereknap
Gyerekektől volt hangsor a város főtere május 28-án. A színes program kavalkádban mindenki megtalálta a számára megfelelő kikapcsolódási lehetőséget.

Délelőtt a Portéka Színház vásári komédiája, a Veronaki Zenekar koncertje és az Agility Kiskunfélegyházi Kutyaiskola bemutatója szórakoztatta a család apraját és nagyját. A Petőfi és a Béke tér között kirakodóvásár, bábkészítő műhely, a Nagycsaládosok Kiskunfélegyházi Egyesülete és a Holló László Képzőművész Kör foglalkozásai várták az érdeklődőket. A Béke-téren a Kiskunfélegyházi Városi Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonságai foglalkozásai során sajátíthatták el a kicsik és nagyok a biztonságos közlekedés szabályait. A kiskunhalasi készenléti rendőrök sátránál pedig mindenki megismerkedhetett a rendőrök munkájával, és kipróbálhatta a munka során használt eszközöket. A legbátrabbak egy rendőrautóba is beülhettek.

Kézműves foglalkozással kedveskedett a gyerekeknek a Móra Ferenc Művelődési Központ, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár és a 871-es számú Szent Imre Cserkészcsapat. Az asztaloknál bárki elkészíthette saját papírsárkányát, fonott könyvjelzőjét, vagy szalagokkal díszített békáját és polipját. A Petőfi Moziban jótékonysági filmvetítések várták a gyerekeket, kedvezményes jeggyel nézhették meg a Super Mario Bros és a Csizmás, a kandúr meséket.

Délután sokakat vonzott a Silver Step és a Piramis Dance táncbemutatója, csakúgy, mint a Pöttyös Bögre zenekar és az Aranyszamár Bábszínház előadásai. A programot este 6 órakor a BAB Társulat óriásbábos, zenés vásári komédiája zárta.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton 
                           

Kövessen minket a Facebookon is!