Helyi hírek 2014. november 30. 16:55

Ki kell nyitni a szívünket a családunk, a városlakók felé

Képgaléria
Ki kell nyitni a szívünket a családunk, a városlakók felé
Adventi keresztállítási ünnepséget tartott november 30-án a Petőfi téren a Jobbik kiskunfélegyházi szervezete. Köszöntőt mondott Csányi József polgármester és Kollár László önkormányzati képviselő. A keresztet megáldotta Talapka István főesperes és Hajagos Gyula plébános. A műsorban közreműködött Sövény Tibor és Kiss Ákos Jenő előadóművészek, valamint a Cantati Giovani Kamarakórus. A rendezvényen megjelenteket forró teával és langallóval kínálták a szervezők.

„A legszentebb ünnepünk, karácsony előtt állunk. Az ünnepvárás advent első vasárnapjával kezdődik. Sajnos a mai, elanyagiasodott világunkban sokak figyelmét, energiáját lekötik a különböző – anyagi haszonnal kecsegtető – akciók. Mégis azt hiszem, hogy ezek az ünnepnapok azok, amikor a szeretetről, a szívünk melegéről kell gondoskodnunk. Ki kell nyitni a szívünket a családunk, a városlakók felé, hogy a szeretet vezéreljen bennünket az elkövetkező hetekben és a jövő évben is.” – Ezekkel a gondolatokkal kívánt boldog karácsonyt a keresztállítási ünnepség résztvevőinek Csányi József polgármester.

Kollár László a szervezők nevében megköszönte, hogy az esős, hűvös idő ellenére sokan késztetést éreztek arra, hogy jelen legyenek az ünnepségen. Elmondta, hogy a Jobbik szervezete hatodik éve rendezi meg az ünnepséget, de idén minden eddiginél többen vettek részt az ünnepi készülődésben. Külön örömét fejezte azért, hogy idén a rendezvényt a város polgármestere és több önkormányzati képviselő is megtisztelte jelenlétével, ugyanis erre az elmúlt években nem volt példa. A Jobbik helyi elnöke hozzátette: üdvözöljük ezt azért is, mert célunk, hogy összefogjunk azért, hogy szétaprózott nemzetünk hazataláljon, egymás kezét összefogva megtaláljuk a világ népei közt azt a helyet, amelyre az Isten kijelölt bennünket.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!