Program 2023. május 31. 12:00

Júniusi programok a könyvtárban

Júniusi programok a könyvtárban
A Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár júniusban is vár mindenkit szeretettel programjaira.

Június 1., csütörtök 17 óra
A Földrajzi szabadegyetem sorozat keretében vendég lesz dr. Szilassi Péter, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Földrajzi- és Földtudományi Intézet Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék egyetemi docense. Előadásának címe: A karsztok és vulkánok birodalma. Az est házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.

Június 6., kedd 17 óra
Tanulási zavarral az iskolában és otthon – Előadó Gulyásné Kis Adelina tanácsadó szakpszichológus, szimbólumterápiás gyakorlatvezető, Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársa.

Június 7., szerda 17 óra
Vendég Csányi Zoltán youtuber, az Építsd fel – Minőségi LEGO tartalom, magyarul! oldal tartalomgyártója, LEGO nagykövet. Beszélgetőtársa Zakar Anita újságíró, rádiós műsorvezető.

Az Ünnepi Könyvhét helyi programjai június 8. és 15. között

Június 8., csütörtök 17 óra
Domonkos László író A Héjjas-nyárfa árnyékában című könyvének bemutatója. A szerzővel Kollár László beszélget.

Június 9., péntek 10 óra
Vendégünk Kiss Ottó József Attila-díjas író, költő. Gyerekversek szabadon című műsorát 4. osztályos diákok számára állította össze. A program a Móra Ferenc Művelődési Központ Petőfi Klubjának keretében valósul meg.

Június 10., szombat 11 óra
Ovis angol foglalkozás Angol Kalauz Programmal Horváthné Zombory Katalinnal. Előzetes bejelentkezés szükséges a 06-70/249-8979 telefonszámon.

Június 13., kedd 10 óra
Betűbölcsi, a városi könyvtár baba-mama klubja.
Vendég: Herczeg Emese, a Mesi csendeskönyvei vállalkozás megvalósítója.
Téma: Csendeskönyvek a fejlesztésért.

Június 13., kedd 17 óra
Petőfi földjén. A Magyar Művészetért Díjrendszer 46. Díjátadó Gálája és dr. Gubcsi Lajos lírai szerzői estje.

Június 14., szerda 15 óra – Daru utcai Móra-szobor
A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében séta Istók János két köztéri szobrához (Móra Ferenc és dr. Holló Lajos) a szobrászművész születésének 150. évfordulója alkalmából.
Istók János munkásságát Szűts Tamás egyesületi tag mutatja be.
Az alkotások történetét Fekete Beatrix ügyvezető elnök és Kállainé Vereb Mária elnök ismertetik.

Június 15., csütörtök 17 óra
A „Láng van szívemben” sorozatunk keretében vendégünk Osztovits Szabolcs író, nyugalmazott pedagógus „Sors, nyiss nekem tért” Petőfi Sándor életének krónikája című kötetének bemutatójával.

Június 19–23., hétfő–péntek
Könyvbarátság olvasótábor alsó tagozatos diákoknak.

Június 22., csütörtök 18 óra
A Hattyúkerti zenés esték keretében Vas László és Ónodi András Máté tekerőestje. Különleges vendégelőadó Repáruk Dezső tekerőkészítő.

Június 23., péntek 17 óra
Petőfi költészete a kortárs képző- és iparművészetben. Vándorkiállítás a Kecskeméti Katona József Múzeumnak ajándékozott alkotásokból. A tárlatot ifj. Gyergyádesz László művészettörténész nyitja meg.

Június 24., szombat 11 óra
Ovis angol foglalkozás Angol Kalauz Programmal Horváthné Zombory Katalinnal. Előzetes bejelentkezés szükséges a 06-70/249-8979 telefonszámon.

Június 26., hétfő 11 óra – Felsőtemető
A Petőfi Bajtársi Egyesület és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében Boczonádi Szabó Józsefre emlékeznek halálának 130. évfordulóján a felsőtemetői síremlékénél. A szabadságharc őrnagyának életútját, munkásságát Juhász István, az egyesület tiszteletbeli tagja, a város díszpolgára méltatja.

Június 29., csütörtök 18 óra
A Hattyúkerti zenés esték vendége az Ében Klarinétegyüttes. Tagok: Benedek-Tein Edina, Török Tímea, Petróczi Lilla, Tarjányi Hanna, dr. Tóth Ákos és Süveges Sándor.
                

Kövessen minket a Facebookon is!