Helyi hírek 2023. május 31. 08:00

Küldöttként a „Bölcsőnél”

Küldöttként a „Bölcsőnél”
Országos közgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat május 27-én, Budapesten, a Zugligeti Szent Család Plébánián.

Kozma Imre atya, alapító elnök üdvözlő szavai adták a címet, hiszen itt jött létre – több mint három évtizeddel ezelőtt – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Ezért ez a közgyűlés is, amelyen a Dél-Alföldi Régió küldötteként vettem részt, visszatérés volt a „bölcsőhöz”. A szentmisén, a szentbeszédben hangsúlyozta, nemcsak adományosztás a feladatunk, hanem a Krisztusi küldetés továbbvitele is. A szeretetszolgálat tevékenysége igen széles körű, amely a honlapjukon jól követhető.

A Misét követően Vecsei Miklós, általános alelnök vezette le a közgyűlést, illetve a beszámolóhoz kiegészítést fűzött saját tapasztalatai alapján. A gazdálkodási beszámolót és az tárgyévi tervet Győri-Dani Lajos alelnök terjesztette elő szavazásra. Az egyebek napirendben volt alkalma a küldötteknek hozzászólásra.

A hozzászólásomban kitértem arra, hogy a csoportok átlagéletkora nő. Ezért javaslom, hogy a fiatalok bevonására irányuló módszertani lépéseket és eredményeiket osszuk meg egymás között, országos szinten. A hivatalos rész végeztével, a vezetőségi tagokkal lehetőség volt a személyes beszélgetésekre is. Lelkileg is feltöltődve térhettünk haza Zugligetből.

Szűts Tamás, MMSZ Kiskunfélegyházi Csoport

                     

Kövessen minket a Facebookon is!