Sport 2023. május 31. 17:30

Katolikus iskolák országos döntője városunkban

Katolikus iskolák országos döntője városunkban
Kiskunfélegyházán rendezi meg 30. KIDS kupa elnevezésű országos döntőjét június 2-án és 3-án a Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége. A megmérettetés a következő sportágakban zajlik: labdarúgás, kosárlabda, röplabda, kézilabda és asztalitenisz.

Borítókép: Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége

Rádi Dezső
, a Constantinum intézmény testnevelő pedagógusa elmondta, hogy korábban pályáztak már egy hasonló eseményre, amelynek rendezési jogát meg is nyerték, de az időjárás és az akkori nagy mennyiségű esőzések miatt meghiúsult a verseny. Azóta a sportágak döntői más és más városokban zajlottak országosan, míg idén Kiskunfélegyháza adhat otthont a labdajátékok döntőjének. A testnevelő hozzátette: nagyon ritkán van olyan, hogy egy városban legyen az összes labdajáték döntője, így ez most külön öröm számukra. A versenyek több helyszínek zajlanak majd: a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok, ahol debütál a röplabda sportág három pályán, a Szent Benedek PG tornacsarnokában, ahol röplabda- és kosárlabda-mérkőzések lesznek, az asztalitenisz a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskolában, a labdarúgás a Honvéd Sporttelepen és a Constantinum Sportcentrum ad otthont a kézilabdának és a kosárlabdának is.



Körülbelül 800 versenyző lesz a városban a két nap alatt, Félegyházáról szinte minden sportágban indulnak a diákok. Megtudtuk, hogy a katolikus iskolák közötti versenyekre jellemző a következő mondat: Győzni, de nem minden áron! Itt a győzelem elé helyezik fontossági sorrendben egymás megismerését, a közös programot, a toleranciát, a tiszteletet. Ezenkívül más szabályok is érvényesek meccs közben: például a trágár beszéd akár 2 perc kiállítást vonhat maga után. Különbség még más sporteseményekhez képest, hogy a versenyeket megelőző megnyitót, közös mise is kíséri.



A 30. KIDS kupa programja a következőképpen alakul:

Pénteken, június 2-án, reggel 8 órakor kézilabdával indul a verseny a Constantinum Sportcentrumban, a röplabda egy órával később a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban, valamint a Szent Benedek PG tornatermében kezdődik. 9 és 10 óra között 6 pályán veszi kezdetét a labdarúgás a Honvéd Sporttelepen, és az asztalitenisz-mérkőzések is elkezdődnek már az első napon.

Június 2-án, pénteken, 18 órakor misével egybekötött ünnepélyes megnyitót szerveznek a Constantinum Sportcentrumban, majd másnap folytatódnak a küzdelmek az említett helyszíneken.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.

A verseny programja:

Június 2., péntek

Labdarúgás (Városi labdarúgó pálya, 2 műfüves, 4 füves pálya) 10-től 17 óráig
III. kcs. (7 csapat)
IV. kcs (6 csapat)

Kézilabda (Constantinum sportcsarnok) 8-tól 17 óráig
V-VI. kcs fiú (4 csapat)
V-VI.kcs lány (4 csapat)

Röplabda (Városi Sportcsarnok és Szent Benedek PG tornacsarnoka) 10-től 17 óráig
IV. kcs lány (6 csapat)
V-VI. kcs fiú (9 csapat)
V-VI. kcs lány (11 csapat)

Június 3., szombat

Labdarúgás (Városi labdarúgó pálya, 2 műfüves, 4 füves pálya) 8-tól 17 óráig
V. kcs. (8 csapat) VI.kcs (10 csapat) fiú
V-VI. kcs lány (7 csapat)

Kosárlabda 
VI. kcs fiú (Constantinum sportcsarnok) 8-tól 17 óráig (6 csapat)
V. kcs fiú (Szent Benedek PG.) 8-tól 17 óráig (5 csapat)
VI. kcs lány 10:30-tól 14:30-ig (József Attila Iskola), 3 csapat

Röplabda (Városi Sportcsarnok) 8-tól 18 óráig
V-VI. kcs lány és fiú 

Asztalitenisz (I-VI.kcs) fiú, lány (Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola terme) 
III-IV. Kcs 11-től 17 óráig
V-VI.kcs 9-től 11 óráig

Péntek esti program (Constantinum Sportcsarnok):
18 óra Megnyitó 

Z. A.
           

Kövessen minket a Facebookon is!