Helyi hírek 2023. június 4. 12:00

Eszes Hunok

Képgaléria
Eszes Hunok
Regionális történelemversenyt rendeztek az elmúlt hetekben „II. András kora” címmel a Dózsa György Általános Iskolában. A megmérettetésben a diákok a speciális tanrendű intézmények tanulóival együtt versenyeztek, ugyanis a rendezők kiemelten fontosnak tartották a toleranciára, elfogadásra épülő nevelést.

A vetélkedő három fordulóból állt. Az elsőben egy feladatlapot kellett kitölteniük, míg a második fordulóban egy könyvgyűjteményt készítettek az uralkodó jelentőségéről, valamint az Aranybulla mintájára kellett elkészíteniük saját intézményük házirendjét.

A 19 induló csapatból hat jutott be a döntőbe, amelynek kerettörténete szerint a versenyzők szentföldi keresztes hadjáratra érkeztek. Előzetes feladatként iskolájukat kellett bemutatniuk, és ajándékot készíteni a jeruzsálemi pátriárka részére. Ötletesebbnél ötletesebb versek és alkotások születtek. Egy bátorságpróbát követően különböző állomásokon kellett ügyességüket, rátermettségüket bizonyítani: kardot készítettek, ellátmányt állítottak össze, lovagi próbán vettek részt, kimentették társukat a tengerből, sőt, még halásztak is szélcsendes időben.

A Batthyány Lajos Általános Iskola Eszes Hunok csapata az előkelő 4. helyen végzett. Az eredményhirdetés után a királytól kapott védő talizmánok és felkészítő tanáruk, Szunyiné Kis Anita oltalma alatt térhettek haza élményekkel és értékes könyvjutalmakkal gazdagodva.

Forrás: batthyanysuli.hu, dozsasuli.felegyhaza

              

Kövessen minket a Facebookon is!