Helyi hírek 2023. június 4. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Szentháromság vasárnapja – 2023. június 4.

1. A hét ünnepei: hétfőn Szent Bonifác püspök és vértanú emléknapja, kedden Szent Norbert püspök emléknapja lesz.

2. Júniusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzák a Jézus Szíve Litániát. Várják a testvéreket a közös imádságra!

3. Hétfőn, június 5-én espereskerületi gyűlést tart a kerület papsága. Ezen a napon esti szentmise nem lesz a templomban, közösen miséznek a Szent István Templomban. A tanév utolsó Bibliaórája június 12-én, hétfőn 17.30-kor lesz a közösségi házban. Várják a testvéreket!

4. Csütörtökön, június 8-án ünnepeljük Krisztus Szent Testének és Vérének Főünnepét, vagyis Úrnapját. Ezen a napon este 6 órakor kezdődik az ünnepi szentmise a Szent István Templomban, majd onnan indul a körmenet az Ótemplomba. Az elsőáldozók és a ministránsok negyed 6-kor gyülekeznek a sekrestyében, majd együtt átvonulnak a szentmisére. A körmenetet követően a képviselő-testületek és az énekkarok tagjait, az oltárdíszítőket és a ministránsokat várják a szervezők egy állófogadásra a plébánia udvarára. Kérik a testvéreket, hogy aki tud és szeretne, arra a napra virágszirmot, esetleg száraz aprósüteményt vigyen. A középső perselybe az úrnapi oltárok díszítésére gyűjtenek, köszönik a testvérek támogatását.

5. Június 11-én, jövő vasárnap a 9 órai szentmisében tartják a hittanos tanévzárót, a szentmise végén külön áldásban is részesülnek a gyerekek.
           

Kövessen minket a Facebookon is!