Helyi hírek 2023. június 3. 11:00

Több száz sportoló diák a KIDS kupán

Képgaléria
Több száz sportoló diák a KIDS kupán
Mintegy 800 katolikus iskolás fiatal versenyzik a 30. KIDS kupán, Kiskunfélegyházán. A megmérettetésen labdarúgás, kosárlabda, röplabda, kézilabda és asztalitenisz sportágban mérik össze felkészültségüket az ország több pontjáról érkezett diákok.

A Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége június 2-án és 3-án, Kiskunfélegyházán rendezi meg 30. KIDS kupa elnevezésű országos döntőjét. A programot június 2-án, pénteken szentmisével nyitották meg a Constantinum Sportcentrumban. A mise előtt Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a fiatalokat és felkészítő tanáraikat. Elmondta, hogy Jézus is sportolt a maga korában, hiszen az apostolokkal több száz kilométert tettek meg. Kiemelte azt is, hogy aki aktív, aki tesz magáért testileg és szellemileg, az boldog ember lehet. – Jézus szellemiségében, keresztény lelkületben űzzétek a választott sportotokat, és vigyétek magatokkal egy életen át – kívánta a versenyzőknek.

Mindák József, a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium igazgatója úgy fogalmazott, hogy a sport megtanít emelt fővel veszíteni és alázattal győzni. A sportban benne van a tisztelet, a barátság, az egyenlőség, a csapat- és közösségépítés. – A versenynek mindannyian győztesei vagytok, ha nem is éremmel, de biztosan testi és lelki egészségben, gazdaságban tértek majd haza – mondta.

A szentmisét dr. Török Csaba, a KIDS elnöke, az esztergomi bazilika plébánosa mutatta be. – Ez a szentmise különös találkozás, hiszen nemcsak a mostani KIDS versenynek a közös imája, hanem egy hálaadó alkalom is az elmúlt 30 éve versenyeiért, azokért, akik testnevelőként, pedagógusként segítették, vagy diákként részt vettek a kupákon – emelte ki.

A mise után díjkiosztón ismerték el azok munkáját, akik több éve dolgoznak a KIDS kupa megszervezésében. Azoknak az iskoláknak is díszoklevelet adtak át, akik 30 évvel ezelőtt létrehozták a szervezetet.

A KIDS kupa versenyei több helyszínek zajlanak városszerte: a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnok, ahol debütál a röplabda sportág három pályán, a Szent Benedek PG tornacsarnokában, ahol röplabda és kosárlabda mérkőzések zajlanak, az asztalitenisz a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskolában, a labdarúgás a Honvéd Sporttelepen. A Constantinum Sportcentrum ad otthont a kézilabdának és a kosárlabdának is. Körülbelül 800 versenyző van a városban, Félegyházáról szinte minden sportágban indulnak diákok.

G.E.

Fotó: Fantoly Márton
                 

Kövessen minket a Facebookon is!