Helyi hírek 2023. június 3. 14:00

Fia és menye társaságában köszöntötték Bogácsi Mihálynét 95. születésnapja alkalmából

Képgaléria
Fia és menye társaságában köszöntötték Bogácsi Mihálynét 95. születésnapja alkalmából
Bogácsi Mihályné Erzsike nénit június 2-án, 95. születésnapja alkalmából otthonában köszöntötte a városvezetés nevében Balla László alpolgármester. A hölgyet szép virágcsokorral és Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott emléklappal lepte meg.

Bogácsi Mihályné Hevér Erzsébet 1928. június 1-jén született. Erzsike néni egy hétgyermekes elszegényedett, földművelő családba született, ahol két fiú és öt lány volt. Ma már csak ő él. A polgári iskoláit követően varrónőnek tanult és 1950-ben szerelmi találkozást követően feleségül ment Bogácsi Mihályhoz. Két fiuk született: 1951-ben Csaba és 1953-ban Attila. Gyermekeik felneveltetése során varrónőként dolgozott, férje a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár vezetője, majd igazgatóhelyettese volt. Gyermekeiket erkölcsileg példamutatóan nevelték, akik a pedagógusi pályát választották.

Erzsike néninek nagyon fontos volt, hogy fiai folyamatosan képezzék magukat, főiskolákon, egyetemeken szerezzenek diplomákat. Férjét 2008-ban veszítette el. Azóta egyedül él, de családja minden nap gondját viseli. Hat unokája van, amiből négy lány és kettő fiú. Közülük hároman pedagógusok, egy programozó matematikus, egy közgazdász, egy pedig a jogi pályát választotta. Az ünnepeltet a Jóisten hét dédunokával ajándékozta meg: hat lánnyal és egy fiúval. Közülük hárman közép- és ketten általános iskolába járnak, valamint kettő dédunoka óvodás még. A legkisebb három éves. Erzsike néni egészsége, ha nem is tökéletes, ámde korát meghazudtoló. Szemüveg nélkül olvas, varr, vagy éppen a tévében sorozatokat néz.

A köszöntésen csak az egyik fia Csaba és felesége tudott részt venni, de elmondták, június végén, amikor a külföldön és vidéken élő gyermekek is el tudnak jönni Félegyházára, nagy ünnepléssel készülnek a szépkorú Erzsike néni tiszteletére.

V. B.
               

Kövessen minket a Facebookon is!