Gazdaság 2023. június 5. 12:00

Indul a vállalkozóvá válást elősegítő program

Indul a vállalkozóvá válást elősegítő program
Hatmilliárd forintos kerettel, hazai forrásból elindítja a Vállalkozó Start II. Programot a Kormány az Országos Foglalkoztatási Nonprofit Kft.-vel (OFA) együttműködve a munkahelyek megvédése és a foglalkoztatottak számának további növelése érdekében.

Borítókép: illusztráció

A támogatás keretében az induló egyéni, vagy mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást kezdeti költségeik fedezésére és versenyképességük növelése érdekében - írta weboldalán a
Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Támogatásra jogosult minden olyan magyar állampolgár, aki Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kíván válni. A kötelező feltételek teljesítse után a vállalkozók 90 órás vállalkozói képzésben és 6 órás konzultációban vesznek részt. Az érintettek a képzést követően, részletesen kidolgozott üzleti tervük elfogadása után alapíthatják meg vállalkozásukat, amelynek kezdeti költségeire legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak.

Az induló vállalkozásokat támogató programhoz kapcsolódó regisztrációs felület augusztus 1-jén indul, érdeklődni pedig folyamatosan lehet az OFA Nonprofit Kft. elérhetőségein keresztül ([email protected]36-1/555-2900 telefonszám, 4-es menüpontján).


Bővebb információ és a pályázati felhívás az alábbi LINKEN érhető el.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!