Program 2023. június 9. 14:00

Könyvtársarok – Nyári hírek

Könyvtársarok – Nyári hírek
Egész nyáron várja vendégeit a Petőfi Sándor Városi Könyvtár. Július 3-ától augusztus 27-éig azonban rövidített nyitvatartásra tér át, ami azt jelenti, hogy hétfő mellett szombaton is zárva tart, keddtől péntekig 18 óra helyett 17 óráig látogatható az intézmény.



Idén a könyvtárosok két tábort szerveznek az általános iskolásoknak. A június 19-étől, hétfőtől kezdődő és 23-áig, péntekig tartó könyvbarátság olvasótábor már betelt, de a következő, a július 3-ától induló öko élménytáborba még jelentkezhetnek a diákok. A felsősöknek szóló táborban többek között környezetvédelemmel kapcsolatos múzeumpedagógiai foglalkozáson vesznek részt. Kiss Gábor informatikatanár robotikabemutatót tart. A gyerekek bepillantást nyernek a virágkötészet világába, és közösen zöldítik a könyvtár Öko-sarok részét. Nagy Ágnes, a város főkertésze sétán mutatja be a közterek növényeit. Zárásként pénteken bérelt autóbusszal Kecskemétre utaznak a Vackor Vár Erdei Iskolába. Bővebb információkért keresse a könyvtárat a 76/461-429/12-es mellék telefonszámon.



Kellemes kikapcsolódás árnyékos helyen zenét hallgatni. A 18 órakor kezdődő Hattyúkerti zenés esték sorozat első fellépői június 22-én, csütörtökön Vas László és Ónodi András Máté, különleges vendégelőadó Repáruk Dezső tekerőkészítő.



Egy héttel később az Ében Klarinétegyüttes ad koncertet.






A nyár folyamán találkozhatunk még Felber Gabriella operaénekessel, valamint családi muzsikálás részesei is lehetünk, Tóth Gyula és fia, dr. Tóth Ákos zenél.
                

Kövessen minket a Facebookon is!