Helyi hírek 2023. június 8. 12:00

Gondoskodó családja körében köszöntötték a 95 éves Lajos Istvánt

Képgaléria
Gondoskodó családja körében köszöntötték a 95 éves Lajos Istvánt
Lajos István 95. születésnapját június 7-én családja körében ünnepelték, ahol vendégeket is fogadtak az ünnepelt tiszteletére. Finom süteményekkel és tortával várták az érkezőket. Balla László alpolgármester is részt vett az alkalmon, aki Orbán Viktor személyes kézjegyével ellátott oklevéllel és egy szép csokor virággal gratulált Pista bácsinak.

A 95 éves születésnapos, meglepően jó egészségnek örvend. Mindössze három szem gyógyszert szed naponta, mint mondja, legnagyobb boldogsága a szerető családja.

Lajos István 1928. június 7-én Kiskunélegyházán született, egy földműves család első gyermekeként. Már fiatalon szembesült az élet nehézségeivel, ugyanis 8 évesen elveszítette édesanyját. Kilencévesen egy tehetősebb családnál kezdett dolgozni, hogy támogassa a család megélhetését. Az akkori időknek megfelelően hat polgári osztályt végzett, már felnőtt korában tanult tovább. Kitanulta a kötélgyártó szakmát, majd 1949-ben bevonult katonának és 1952-ban szerelt le. Még ebben az évben megházasodott, feleségül vette Nemes Máriát, akivel több mint 70 éve boldogan élnek együtt. Házasságukból két gyermek született: 1953-ban István és 1963-ban Mária. 1953-tól 1988-ig a Bányászati Berendezések Gyárában dolgozott. Megszerezte a lakatos szakmát, majd esti tagozaton elvégezte az általános iskola 7. és 8. osztályát, utána pedig gépipari technikusként oklevelet kapott. A végzettségének köszönhetően műszaki szerkesztőként dolgozott nyugdíjba vonulásáig.

Idős napjait családja – felesége, két gyermeke, három unokája és öt dédunokája – körében, boldogan tölti.

V. B.
            
Fotó: Fantoly Márton  
           

Kövessen minket a Facebookon is!