Helyi hírek 2023. június 10. 16:00

A változékony időjárás ellenére sokan kilátogattak a Templomhalomhoz

Képgaléria
A változékony időjárás ellenére sokan kilátogattak a Templomhalomhoz
A változékony időjárás ellenére nagy sikert aratott a kiskunfélegyházi Templomhalomnál tartott családi nap. A június 10-i eseményen a szervezők színes programmal készültek, mint darts, lovaskocsikázás, sárkányépítés és -eregetés, teqball, népi játékok, vendéglátás.

Szabó József, a körzet képviselője, a Szentkúti Tejüzem Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet, a Fornetti Kft. és a Dél-100 Kft. jóvoltából senki sem maradt éhes, vagy szomjas ezen a szombati napon. Palacsintával, lángossal, péksüteményekkel, tejitalokkal, üdítőkkel készültek a rendezők. Az összejövetelt 10:30-tól a Bankafalui Óvoda csoportja népi mondókákból és dalokból összeállított műsora nyitotta meg, majd a kellemes időtöltésé, a baráti beszélgetéseké lett a főszerep.

– Első alkalommal rendezték meg a Templomhalomnál ezt a családi programot. Remélem, a jövőben hagyománnyá nőheti ki magát az esemény, ahol mindenki kötetlenül, jó hangulatban töltheti el a napját – hangzott el Balla László alpolgármester köszöntőjében.  

A közösség összetartó ereje segítő szándékot eredményezett, mivel néhány kislány limonádét és süteményeket árult, aminek a bevételét az idősek otthona lakóinak szánják. Azt mondták, nagyon szeretnének ők is valami kedveset tenni a nagyszüleik korú emberekkel. Bajáki Imre, a Kiskunfélegyházi Suska-kör alapítója egy egyedileg készített sárkányt bocsátott árverésre, aminek kezdő licitjét 10 ezer forintban határozta meg. A jótékonysági vásárlás összegét Serfőző Jocika, a kétévesen áramütést szenvedett kisfiú családjának megsegítésére ajánlotta fel.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
         

Kövessen minket a Facebookon is!