Helyi hírek 2023. június 12. 12:00

60 éve végeztek

Képgaléria
60 éve végeztek
60 évvel ezelőtt, 1963-ban végzett osztály találkozójára került sor június 8-án, Kiskunfélegyházán, a Desperado Étteremben.

Az egykori MÜM 608. számú Ipari Tanuló Intézet Kiskunfélegyházi III/25. osztály találkozójára lapunk is meghívást kapott. A 60 éve végzett osztály egykori osztályfőnöke Bodor Miklós festő- és grafikusművész volt, akinek özvegye, Bodor Zsófia is tiszteletét tette az összejövetelen.

Az egykori diák, Deák István Béla így emlékezett tanáráról: – Nem hallottam tanáromtól soha sem magasztos szózatot a művészetről, nem cseréltünk eszmét a festészet, szobrászat kérdéseiről, azt – mint ahogy mindenki más is – tudtam, hogy alkot, hogy művészember, de hogy mit és hogyan csinál, arról csak sokkal később lett fogalmam. Azonban Bodor Miklós az a fajta pedagógus volt, aki nem szavakkal, üres frázisokkal tanított, nem is csak a kötelezően előírt tananyagot adta át, hanem mindenek felett álló tartással mutatott nekünk olyan elöljáró példát, ami máig hatóan valódi érték. Olyan szilárd erkölcsi talapzat alapjait vetette meg bennünk, amelyre – az otthoni, hagyományos tanyai-paraszti társadalom értékei mellett – egész életünk során támaszkodhattunk, gondolkodásunkat máig befolyásolta.

A jó hangulatú találkozón egykori emlékek, relikviák is előkerültek és sok kedves régi történetet elevenítettek fel a résztvevők.

Z. A.
              

Kövessen minket a Facebookon is!