Helyi hírek 2014. december 1. 18:00 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom Plébánia

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
A hét ünnepe: Szerda - Xavéri Szent Ferenc áldozópap.

Hétfőtől az adventi időszakban reggel fél 6-tól szentségimádás keretében imádkozzuk az Isteni irgalmasság rózsafűzért, 6 órakor pedig a hajnali szentmisék kezdődnek.

Hétfőn az esti szentmise után Biblia-órát tarunk az oldalkápolnában, Kedden az esti mise után Filmklub. Szerdán az esti szentmise után Felnőtt katekézis. A programokra szeretettel várjuk a kedves testvéreket.



Csütörtökön első csütörtök lesz, betegeinket otthonaikban felkeressük.

Pénteken első péntek lesz 24 órás szentségimádással.

Kedden és Pénteken 9-től 11-ig Karitász vásár van a Jókai utca 1. alatt.

A templomunkban elindult a tartós élelmiszer gyűjtés melyet a kihelyezett kosarakban vagy a sekrestyében és a plébánián adhatnak le. Előre is hálásan köszönjük.

A Karitász a rászorulók nevében is köszöni a Tesco-ban leadott tartós élelmiszereket!

Adventi lelkigyakorlatunkat december 7-én, 8-án, 9-én ( vasárnap, hétfő, és kedd) este fél 6-kor tartjuk. A lelkigyakorlatot Korzenszky Richárd bencés perjel fogja vezetni.

December 22.-én hétfőn karácsonyi betegellátás lesz. Akik tudnak környezetükben idős, beteg emberekről, akik az ünnepek előtt szeretnének szentségekhez járulni, jelezzék a plébánián.

Énekpróbára várjuk a régi kórus tagokat, és az új jelentkezőket. A próba ideje minden pénteken este fél 6 órakor kezdődik.

Ministráns foglalkozásra várjuk a gyerekek jelentkezését. A foglalkozás ideje minden szombaton 10 órától van.

Elsőáldozásra és bérmálkozásra várjuk a fiatalok és a felnőttek jelentkezését a sekrestyében, vagy a plébánia hivatalban.

Akik a jövő évben szeretnének házasságot kötni, azok jelentkezését várjuk a plébánia hivatalban.

Szentföldi zarándoklatra hívjuk a kedves testvéreket, ami 2015. február 9-től indul. Jelentkezni lehet a plébániai hivatalban.

Szeretettel ajánljuk az Ótemplom harangjairól szóló kiadványt, ami a naptárakkal, kalendáriumokkal, gyógyteákkal és szentelt borokkal együtt megvásárolhatók a kijáratnál.

Isten éltesse mindazokat, akik a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat vagy házassági évfordulójukat, Isten gondviselő jósága kísérje őket egész életükben.

 

Kövessen minket a Facebookon is!