Program 2023. június 15. 14:30

Játszmák a mindennapokban: Ismerd fel és szabadulj meg tőlük!

Játszmák a mindennapokban: Ismerd fel és szabadulj meg tőlük!
Az emberi játszmákról beszélgethetnek a hölgyek június 16-án, pénteken 17 órától a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ Nőszirom programján.

Borítókép: LoveLab Magazin

Az emberi játszmák fogalma Eric Bernenek köszönhetően terjedt el. Úgy tartja, ahelyett, hogy mélyebb intimitást élnénk át, gyakran inkább különböző játszmákat játszunk egymással. Ezek a játszmák átmenetileg enyhíthetik a feszültséget, de valójában távolabb visznek a valódi érzelmi elégedettségtől.
Minél jobban értjük azokat a belső folyamatokat, amelyek bennünk zajlanak, annál kevésbé ragadunk bele ezekbe az érzelmi zsákutcákba. Ez azért van, mert tudattalanul egy másik személy játszmájában veszünk részt. Ezekben a szituációkban kellemetlenül érezzük magunkat, mert valójában más irányítja a dolgokat, nem a saját döntéseink sodortak minket ebbe a helyzetbe. Gyakran előfordulhat ilyen dinamika a családban, a rokonságban vagy a munkahelyi környezetben.

Arra, hogyan tudunk ez ellen tenni és mik a jelei annak, hogy játszmázunk, dr. Sinkó Melinda pszichoterapeuta, orvos, Vidács Tímea védőnő, női kör vezető, Kriston intim torna tréner és Szunyiné Kis Anita dúla, koordinátor szakmai tanácsai segítenek majd. Minden érdeklődőt szeretettel várnak az alkalomra.

V. B.
             

Kövessen minket a Facebookon is!