Helyi hírek 2014. december 1. 14:05

Télapó, Télapó, gyere, nagyon várunk!

Képgaléria
Télapó, Télapó, gyere, nagyon várunk!
„Szeretlek Mikulás” – azt fogom odaírni

Trixi a piros kabátjáról és a piros, bojtos sapkájáról fogja megismerni, Jázmin szerint jó nagy szakálla van, Dorka azt állítja, hogy nagy zsákkal vagy puttonnyal érkezik majd, és abban mindannyian egyetértenek Natival és Zitával, hogy addigra fel kell díszíteni a lakást és kitakarítani a csizmát.

A Bercsényi utcai Óvoda Aprómanó csoportja műsorral is készül – és már egy hét óta számolják a napokat –, mert a Mikulás az oviba előbb szokott jönni, mint otthonra. Csillogó szemmel mutatták a már elkészített díszeket, és ízelítőt adtak a versekből és dalokból. Biztos, ami biztos, hóesés esetére megtanulták a „Betemet a nagy hó” című Kányádi Sándor verset is, de akkor sem lepődnek meg, ha a várva várt nem szánnal, hanem gyalog érkezik. Ezt előre még a két óvónéni sem tudhatja: Virágné Tóth Márta és Sinkó Kálmánné.

Az biztos, hogy mindenki fog ajándékot kapni – jellegzetesen télapósat –, és talán dicséretet is, ha önállóan tud öltözködni, szépen játszik, vagy tornafoglalkozáson le mer ugrani a padról.

Olyan madarat kérek, amire ráfújok és dalol!

Az Aprómanó csoportból legtöbben már levelet írtak vagy rajzoltak, s aki még nem készült el az írással, azt tervezi papírra vetni: „szeretlek Mikulás”.

Mi lesz a zsákban vagy puttonyban? Bújócskázó Jojo nyuszi, sírós baba, póni, aminek háza van, olyan madár, amire ráfújok és dalol, sírós baba…

Máté még nem tudja, hogy mit szeretne, de mindennek örül, legfőképp annak, hogy mostanában minden az ünnepről szól. Dorka és Csenge babát, Dominik helikoptert remél. Hosszú a kívánságlista, Kevin egy kamerának és mikulás-csokinak örülne legjobban, Gellért kalapácsot szeretne, vagy valami más szerszámot.

A gyerekek egy kicsit felfüggesztették az uzsonnázást, és izgatottan mesélték, hogy ünneplőbe fognak öltözni, úgy várják a jó gyermek barátját, mert ez a nap más lesz, mint a többi, aztán rázendítettek: Télapó, ,Télapó, gyere, nagyon várunk!

tli

Kövessen minket a Facebookon is!