Helyi hírek 2023. június 18. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Évközi 11. vasárnap – 2023. június 18.

1. Júniusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzák a Jézus Szíve Litániát. Várják a testvéreket közös imádságra.

2. Papszentelés lesz június 24-én, szombat délelőtt 10 órakor Kalocsán. Érsek atya két diakónust szentel pappá, kérik, hogy imádkozzanak Kisjuhász Tibor és Tompa Szabolcs leendő újmisés atyákért.

3. A Szent Mónika Közösség szentmiséje június 24-én, szombaton 18 órakor lesz.



4. A templomunk búcsúját július 2-án, vasárnap tartják délelőtt 10 órakor. Az ünnepi szentmisét celebrálja és a körmenetet vezeti dr. Bábel Balázs érsek úr. A szentmisét követően mindenkit nagy szeretettel várnak egy fogadásra a plébánia udvarába. Azon a vasárnapon reggel 6.30-kor és este 6 órakor lesz szentmise a templomban. A 8-as és 9-es mise nem lesz megtartva, valamint a Kalmár-kápolnában sem lesz szentmise azon a vasárnapon.

5. Mivel az egyházmegyében a papi hivatások száma csökken, így első lépésként Érsek atya május 30-án megalapította a Szent Asztrik Imaszövetséget. Az imaszövetség célja, buzgó és folyamatos ima papi és szerzetesi hivatásokért. Az imaszövetségbe papok és világiak is beléphetnek, a jelentkezési lapok, a templomi hátsó asztalról elvihetőek.

6. Apa-gyerek tábort szervez augusztus 4-6. között a Fülöp Atya Alapítvány Juhász Miklós cserkésztiszt vezetésével. Részletek a templomi hirdetőtáblán olvashatók. A Bugaci Lelkigyakorlatos Tábor és a Bázis Ifjúsági Tábor plakátját is a hirdetőtáblán találják a testvérek.

7. Házaspárok Találkozója lesz Petőfiszállás–Pálosszentkúton szeptember 23-án.

             

Kövessen minket a Facebookon is!