Sport 2023. június 22. 08:00

Disney mesékre épültek az ovis focis edzések

Disney mesékre épültek az ovis focis edzések
Bács-Kiskun vármegyében egyedülálló módon valósul meg az az új innovatív foglalkozásforma, amelyet az UEFA és a Disney közösen hozott létre azért, hogy mozgásra inspirálja az 5-8 éves lányokat. Mindebben nagy szerepet játszott a Kiskunfélegyházi Astra Bulls és a Százszorszép Óvoda együttműködése.



Új edzésmódszertannal, a történetmesélésen keresztül tanít meg játszani, keverve a labdarúgást a legnépszerűbb mesék csodálatos világával és karaktereivel. A program mozgásban, csapatmunkában és képzelőerőben gazdag foglalkozásainak mindegyikét Disney és Pixar animációs filmek, a Hihetetlen család 2 és a Jégvarázs 2 ihlették. Az edző gondos irányításával, valamint a fantázia segítségével a lányok Elza, Anna, Olaf, Nyúlánka, Mr. Irdatlan bőrébe bújva sajátíthatják el a labdarúgás alapjait.



Az UEFA Playmakers program célja, hogy támogató és biztonságos környezetet teremtsen a lányok számára, ahol bátran ismerkedhetnek a sport szeretetével és hasznos készségekre tehetnek szert. Kiskunfélegyházán mintegy 30 lány vett részt a foglalkozásokon hétről hétre a Százszorszép Óvoda jóvoltából.



Ősszel 10 foglalkozáson keresztül a Jégvarázs 2 története adta a foglalkozások alapját, míg tavasszal a Hihetetlen család szereplőinek a bőrébe bújhattak a gyerekek Abonyi Péter edző segítségével. Az alközpontvezető elmondta, nem titkolt céljuk a labdarúgás népszerűsítése mellett a korosztályos csapataik létszámának bővítése a foglalkozások által.








                                          

Kövessen minket a Facebookon is!