Helyi hírek 2014. december 12. 09:00

2 kuka a szemétnek

2 kuka a szemétnek
2 kukás gyűjtési rendszert vezetett be december 5-étől Kiskunfélegyháza egyes körzeteiben a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, az FBH-NP Nonprofit Kft. A részletekről Balla Lászlót kérdeztük.







-  Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy az új gyakorlat semmibe sem kerül többe a lakosságnak, mint a korábbi. A 2 kukás gyűjtési rendszert egyelőre bizonyos családiházas övezetek ingatlanjainál és üzleteinél vezetik be annak érdekében, hogy a háztartási hulladékot minél magasabb arányban lehessen hasznosítani – mondta el az alpolgármester.

Balla László hozzátette: az új, 2 kukás rendszerben a hulladékot kétfelé szükséges gyűjteni. Az úgynevezett biológiailag lebomló hulladékot az eddigi gyakorlat szerint kell a jelenleg is használt edényzetben tárolni, továbbá itt helyezhető el a fű, levél és egyéb kerti zöldhulladék is. (2015-től megszűnik az úgynevezett zöldjárat.) A plusz 1 darab, sárga fedéllel ellátott 120 literes edényzetben kell elhelyezni az úgynevezett csomagolási hulladékokat (műanyag pl. ásványvizes palack, papír, fehér és színes üveg, fém). Az összegyűjtött csomagolási hulladékot ezt követően kéthetente ugyanazon a napon gyűjti és szállítja el a szolgáltató, mint azt a lakók a hagyományos edényzetnél már megszokhatták. Az első begyűjtésre a december 8-i héten került sor.

A családiházas övezetek ingatlantulajdonosai, ingatlanhasználói részére a sárga fedéllel ellátott edényzetek ingyenesen átvehetők december 20-ig hétfőtől péntekig 10 és 17.45; szombaton 8 és 12 óra között, a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet telephelyén (Kiskunfélegyháza, Nyomás II. Tanya 4.) (A belváros felől a Szegedi úti vasúti átjáró után balra, a volt Dégáz telephely mellett.)

Fontos, hogy az átvételre az a személy jelenjen meg, aki a hulladékszállítási szerződést megkötötte a szolgáltatóval, és vigye magával érvényes személyi igazolványát és lakcímkártyáját!   

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!