Helyi hírek 2023. június 23. 10:00

Tetőzik a hőség, aztán szupercellákkal érkezik a hidegfront

Tetőzik a hőség, aztán szupercellákkal érkezik a hidegfront
A Kárpát-medence nagy részén egy érkező hidegfront előtt pénteken tetőzik a hőség. A front hatására többfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, nálunk is nagy az esélye a károkozó jéggel és szélrohamokkal kísért heves zivatarok kialakulásának.

Több órás napsütés lesz, miközben egyre intenzívebbé válik a gomolyfelhő-képződés. Egy érkező hidegfront előterében már kialakulhatnak záporok, zivatarok, de nagyobb valószínűséggel inkább a délután második felétől számíthatunk délnyugat felől egyre nagyobb területen akár intenzív zivatartevékenységre. Nagyobb méretű károkozó jéggel és szélrohamokkal kísért heves zivataroknak nagy az esélye.

A déli, délkeleti szél északnyugatira fordul. Elsősorban a Dunántúlon erős, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 31 és 36 fok között valószínű, de helyenként ennél kissé melegebb is lehet. Késő este 17 és 30 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amit a Magyar Nemzet ismertetett.
           

Kövessen minket a Facebookon is!