Helyi hírek 2023. június 24. 14:00

Fúvószenével folytatódott a Béke-Tér-Zene sorozat

Képgaléria
Fúvószenével folytatódott a Béke-Tér-Zene sorozat
A nyári hőség ellenére is sokakat vonzott a Béke-Tér-Zene sorozat június 23-i műsora. A főtéren a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós növendékei és az Ében Klarinétegyüttes koncertezett.

A műsor első felében Benedek Péter rézfúvós tanár kamaracsoportjai léptek a közönség elé. A harsonán, tubán és tenorkürtön játszó fiatal tehetségek előadásában Pascal Proust több műve, a Négy Muskétás dallamai és egy mesezene is elhangzott. A rézfúvós együttesek tagjai: Benedek Péter művészeti vezető, Kőfalvi Dorottya, Termol Boglárka, Szabó Csenge, Kincses Botond, Balázs Lilla, Nagy Dominik, Vidács Gergő és Bálint Milán.

Ezt követően a csaknem 30 évvel ezelőtt alapított Ében Klarinétegyüttes folytatta a programot. A fafúvósok előadásában klasszikus és könnyűzenei darabok is felcsendültek, többek között Carl Maria von Weber, Gustav Holst és Johannes Brahms közismert darabjai. Az együttes tagjai: Süveges Sándor és dr. Tóth Ákos alapítótagok, Benedek-Tein Edina művészeti vezető, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola klarinét tanára, Szeri Ágnes, Petróczi Lilla és Tarjányi Hanna, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola klarinét tanszakának jelenlegi növendékei, valamint Varga-Török Tímea a művészeti iskola egykori tanulója.

Az estet a szafoxonkvartett műsora zárta. Tagok: Benedek-Tein Edina művészeti vezető, ifj.Süveges Sándor, dr. Tóth Ákos, Zsigó Nóra és Süveges Sándor.

A Béke-Tér-Zene programsorozat következő fellépőiként, június 30-án, pénteken, 18 órától Kocsisné Móczár Julianna vezetésével szenior örömtáncosok várják az érdeklődőket, majd július 7-én, pénteken a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar lép színpadra.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!