Helyi hírek 2023. június 25. 08:00

A Szőke Tisza virágzása

Képgaléria
A Szőke Tisza virágzása
„Életem egyik legszebb estéje volt a hétfő, fotósként is, és földi halandóként is” – írta élményéről Görög Anita, akinek képei számunkra is elérhető közelségbe hozzák e csodálatos természeti jelenséget.

„Soha előtte nem volt részem a tiszavirágzásban, nem vagyok természetfotós, de érdekelt nagyon. És persze feldobott a Facebook egy tiszavirágzós posztot szombaton. Itt nincs idő várakozni, hogy "most nincs kedvem, majd a jövő héten lefotózom", hiszen a folyó egy-egy szakaszán ebből csak pár este adatik, így aztán elszántságom és lelkesedésem hétfőre diktálta az ütemet.

Csongrádi barátunk vitt ki a vízre. Szentesig csorogtunk és vártuk a 6 órát az esélytelenek nyugalmával. Valamivel utána megjelent az első kérész a víz felett. Aztán elkezdtek szállingózni, és gyorsaságuk feladta a leckét a fókuszomnak. Mire néhányat eltaláltam közelről röptében, addigra tele lett a vízfelszín, s később a levegő a kérészekkel, hihetetlen volt, ahogy elborítottak mindent. A partról is volt érdeklődő…

A folyó szőkeségét kiemelve, a lemenő Nap gyönyörű aranyfényeket festett, de ehhez a megfelelő perspektíva megtalálása is kellett.”
        

Kövessen minket a Facebookon is!