Sport 2023. június 25. 12:00

Az elmúlt évi bajnok Sági Bence ismételni tudott

Képgaléria
Az elmúlt évi bajnok Sági Bence ismételni tudott
Befejeződött a Sakkozó Magyarok Világtalálkozója. Ez volt már a 27. alkalom, amikor a határon túlról és az anyaországból érkező sportolók összemérték egymással a tudásukat a Lakitelek Népfőiskolán, majd később a Hungarikum Ligetben.

Hét forduló után derült ki, hogy ebben az évben kinyeri meg a Sakkozó Magyarok Világtalálkozóját a Hungarikum Liget Kölcsey Házában. Igazi nagy csaták folytak a fekete és fehér bábukkal, és több nem várt eredmény is született. Az utolsó forduló előtt, még öten álltak 4,5 ponttal az élen, és közülük bárki megnyerhette volna a versenyt. Köztük volt Sági Bence is, akinek az elmúlt évben sikerült diadalmaskodnia. A fiatal tehetségnek természetesen az volt a vágya, hogy ezúttal is ő végezzen az élen.

Az utolsó fordulóra maradtak tehát az izgalmak. Az egyes táblán Sági Bence, akinek volt már egy veresége, az eddig még veretlen Nagy Attilával ült egy asztalhoz, a kettesen Vrona Mihály és Bánszegi Attila, míg a hármason Kósa Jenő és Harmatosi Attila próbálta megnyerni a játszmát. A két utóbbi páros játszmája döntetlenül végződött, így esély nyílt arra, hogy Nagy Attila vagy Sági Bence nyerjen. Sági a mérkőzés közben gyalog előnybe került, amit nagyon jól használt ki, és a végén sikerült megnyernie a partit, ami egyúttal a verseny megnyerését is jelentette, mert 5,5 ponttal végzett az élen.

A tavalyi bajnok tehát ismét a legjobbnak bizonyult. Ilyen mindössze egy alkalommal fordult még elő a verseny során. Mivel Sági Bence tehetséges fiatal játékos, lehetősége nyílik arra, hogy az elkövetkezendő évben is elinduljon és újabb sikert szerezzen. A második helyen Vrona Mihály végzett, míg a harmadik helyet Kósa Jenő szerezte meg egyaránt öt-öt ponttal. A negyedik helyezett Bánszegi Attila és az ötödik Simonyi Zoltán is egyaránt öt pontot gyűjtött.

A Sakkozó Magyarok Világtalálkozóját a következő évben is megrendezik, ami már a huszonnyolcadik lesz.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!