Helyi hírek 2023. június 27. 11:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
A hét ünnepei: kedden Szent László király ünnepe, szerdán Szent Iréneusz püspök és vértanú emléknapja, csütörtökön Szent Péter és Szent Pál apostolok főünnepe lesz.

1. A templom búcsúját július 2-án, vasárnap tartják délelőtt 10 órakor. Az ünnepi szentmisét celebrálja és a körmenetet vezeti dr. Bábel Balázs érsek úr. A szentmisét követően mindenkit nagy szeretettel várnak egy fogadásra a plébánia udvarába. A fogadásra üdítőt és aprósüteményt szeretettel elfogadunk a testvérek részéről, amit szombat estig a plébániára várnak. A búcsú napján, vasárnap reggel 6.30-kor lesz szentmise a templomban és 18 órakor. A 8-as és 9-es mise nem lesz megtartva, valamint a Kalmár-kápolnában sem lesz szentmise ezen a vasárnapon.

2. Mivel az egyházmegyében a papi hivatások száma csökken, így első lépésként érsek atya május 30-án megalapította a Szent Asztrik Imaszövetséget. Ennek célja, buzgó és folyamatos ima papi és szerzetesi hivatásokért. Az imaszövetségbe papok és világiak is beléphetnek, a jelentkezési lapok a templomi hátsó asztalról elvihetőek.

3. Apa-gyerek tábort szervez augusztus 4-6. között a Fülöp Atya Alapítvány Juhász Miklós cserkésztiszt vezetésével. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók. A Bugaci Lelkigyakorlatos Tábor és a Bázis Ifjúsági Tábor plakátját is a hirdetőtáblán találják a testvérek.

4. Házaspárok Találkozója lesz Petőfiszállás-Pálosszentkúton szeptember 23-án, részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.

5. A Karitász Bolt zárva tart augusztus 22-éig.

                 

Kövessen minket a Facebookon is!