Helyi hírek 2023. június 28. 12:00

Megtartották a nyári szünet előtti utolsó bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották a nyári szünet előtti utolsó bizottsági üléseket
Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottságok üléseit június 26-án és 27-én a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák a június 29-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

A nyári szünet előtti utolsó bizottsági ülését június 26-án tartotta a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság, ahol Bense Zoltán bizottsági elnök összegezte a döntéseket: – A város szempontjából az egyik legfontosabb napirendi pontunk egy plusz gyalogos járőrszolgálat megszervezéséről szólt. Ennek értelmében a képviselő-testület a meglévőn kívül, a rendőrség bevonásával még jobban növelni szeretné a közbiztonságot. Ennek az az oka, hogy az elmúlt időszakban egyre több nem kívánatos személy jelent meg Kiskunfélegyházán, akikből sokan csak átmenetileg tartózkodnak itt. Szemetelnek, alkoholos állapotban zaklatják a járókelőket, a köznormáknak ellentmondóan viselkednek. Sajnálatos módon, az elmúlt hetekből tudomásunk van erőszakos bűncselekmények elkövetéséről is. Ennek a helyzetnek a kezelésén kívül a járőrszolgálat megkülönböztetett figyelmet szentel a szabálytalanul parkolókra, közlekedőkre egyaránt. Megismertük a Homokhátsági Regionális Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2022. évi beszámolóját, valamint egy közérdekből történő bérbeadás részeletit is megbeszéltük – tette hozzá Bense Zoltán.

– Sporttámogatási kérelem tárgyában pozitív elbírálás történt a művelődési és szociális bizottság ülésén. Ennek értelmében az önkormányzat két kiváló sportolót támogat anyagilag a közeljövőben. Döntés született a MaMMa Egészségügyi Zrt. által üzemeltetett Mobil Emlőszűrő Állomás telepítési költségének fedezéséről. A cég azzal a kéréssel fordult az önkormányzathoz, hogy nyújtson a költségek átvállalásával segítséget a kitelepülésükhöz. Természetesen, a bizottság egyöntetűen támogatta, hiszen nagyon fontosnak tartjuk az egészségmegőrzés támogatását. Úgy tervezzük, a közeljövőben az Egészségközpont udvara ad majd otthont a mammográfiai szűrőbusznak, amit ingyenesen lehet majd igénybe venni – fejtette ki dr. Ónodi Izabella, a bizottság elnöke.

Dr. Réczi László igazolt távollétében Szamosi Endre megbízott elnök vezette le a jogi bizottságot. Elmondta, a megtárgyalt napirendi pontok egyebek mellett kitértek a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokra, az önkormányzat könyvvizsgálójának megbízási szerződésének hosszabbítására, valamint a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft.-vel kötött bérleti szerződés módosítására.

– A Molnártelepi út vízvezeték-rekonstrukciójának megtervezéséről és kivitelezéséről döntöttünk: az önkormányzat jóváhagyta a Bácsvíz Zrt. által készített úgynevezett gördülőfejlesztési tervet. A megvalósításhoz azonban forráskiegészítésre lesz szükség. Cserébe, majdnem egy kilométer hosszú ivóvízhálózat épül ki az Izsáki úttól a Nagyszőlő útig. Született előterjesztés a móravárosi bölcsőde indulásával összefüggő döntésekről, egy roma közösségi ház tervezéséről, illetve egy tájékoztatót ismerhettünk meg a 2022. év második, harmadik, negyedik, illetve az idei első negyedév vagyon- és felelősségbiztosítási, valamint gépjármű-biztosítási rendszerről – tudtuk meg Gyenes Attilától, a gazdasági bizottság elnökétől.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
                 

Kövessen minket a Facebookon is!