Sport 2023. június 29. 18:45

Kiskunfélegyházi triatlonos sikere Szingapúrban

Képgaléria
Kiskunfélegyházi triatlonos sikere Szingapúrban
Az elmúlt héten Szingapúrban rendezték meg az E-Sportok Olimpiáját, amelyre Papp Laurát, a Kiskunfélegyházi 3K Sportegyesület sportolóját nevezte a Magyar Triatlon Szövetség duatlon sportágban.

Nem véletlenül "hullott az ölébe" ez a felkérés, hiszen nemrég Caorléban Európa Kupán szerzett világbajnoki kvótát Magyarországnak, míg az elmúlt évben világbajnoki bronzérmes is volt. Laura Kropkó Marcival és két olasz versenyzővel Európa-válogatott csapatot alkotva vette fel a küzdelmet a többi kontinens válogatottjával. Úgy lesz a duatlonból e-sport, hogy sportcsarnokban, futópadon futnak 750 métert, spinning kerékpáron tekernek 6 km-t és ismét futnak 750 métert személyenként. Ezután átadják a stafétát a váltó következő tagjának. Óriás kivetítőn követhető a verseny alakulása. Minden versenyzőnek van egy saját avatárja és pontosan nyomon követhető a verseny állása. A viszonylag rövid távok miatt gyilkos iramot diktáltak az atléták, miközben a nézők és csapattársak is folyamatosan buzdították őket.

Laura remek teljesítményének is köszönhette az Európa-válogatott, hogy végül az előkelő második helyet szerezték meg Amerika mögött. Ez a verseny nagyon jó felkészülés volt a júliusi világbajnokságra, ahol Laura egyik fő versenyzője lesz a magyar válogatottnak.

Hétfőn újabb jó hírt kapott az egyesület. Trungel-Nagy Zalánt biztos indulóként nevezte a Magyar Triatlon Szövetség a júliusi Ifjúsági Európa Bajnokságra, melyet Spanyolországban rendeznek.

Zalán az Országos Bajnokságon az elmúlt héten ezüstérmet szerzett. Ez nagyon szép eredmény, tekintve, hogy előtte egy hónapon keresztül betegség miatt nem tudott megfelelően edzeni.

Edzők: Kornokovics Györgyi és Bozsó István
        

Kövessen minket a Facebookon is!