Helyi hírek 2023. június 30. 16:00

Fafúvós koncert a könyvtárban

Képgaléria
Fafúvós koncert a könyvtárban
aKlarinét és szaxofon hangja töltötte meg a könyvtár udvarát június 29-én. A Hattyúkerti zenés esték sorozat fellépőiként az Ében Klarinétegyüttes és a szaxofon kamaracsoport lépett színpadra.

Hazai és külföldi zeneszerzők darabjaival várták a zeneszerető közönséget az Ében Klarinétegyüttes tagjai és barátaik. Az est során komoly és könnyűzenei darabok is elhangzottak, így például Bartók Béla és Johannes Brahms művei. Az együttes tagjai: Süveges Sándor és dr. Tóth Ákos alapító tagok, Benedek-Tein Edina művészeti vezető, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola klarinét tanára, Szeri Ágnes, Petróczi Lilla és Tarjányi Hanna, a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola klarinét tanszakának jelenlegi növendékei, valamint Varga-Török Tímea, a művészeti iskola egykori tanulója.

Az estet a szaxofon kamaracsoport műsora színesítette. Tagok: Benedek-Tein Edina művészeti vezető, ifj. Süveges Sándor, dr. Tóth Ákos, Zsigó Nóra és Süveges Sándor.

A sorozat folytatásaként július 6-án, csütörtökön „Emberi érzések az opera tükrében” címmel a Magyar Állami Operaház munkatársai lépnek fel.: Felber Gabriella operaénekes, az operaház énekmestere, Fekete Károly, az operaház énekkari művésze és Kálvin Balázs, az operaház korrepetitora.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!