Helyi hírek 2023. július 6. 10:00

Vlcskó János önálló tárlata nyílt meg a művelődési központban

Képgaléria
Vlcskó János önálló tárlata nyílt meg a művelődési központban
Szövetszálak címmel Vlcskó János grafikákat, festményeket, karikatúrákat és uszadékfából készült szobrokat felvonultató, önálló kiállításának megnyitója volt július 5-én, szerdán a Móra Ferenc Művelődési Központban.

A megjelenteket Kovács-Csonka Szilvia, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd Supka Éva, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat kommunikációs referense ajánlotta a tárlatot a megjelenteknek. Beszédéből megtudtuk, hogy a művészhez régebbi ismeretség fűzi, együtt nőtt fel gyermekeivel.

– Az egész ember egy hatalmas ceruza, vagy ecset, netán vonalzó, olykor véső, amelyek a lényét képezik. Vlcskó János az alkotás maga – fogalmazott.

A folytatásban megtudtuk, hogy a harmincas éveiben járó fiatal művész Ordason él és alkot, festői környezetben. A rajz és a művészetek iránti érdeklődése már korán, általános iskolás korában megmutatkozott. Középiskolás éveinek életre szóló, a pályaválasztását is befolyásoló élménye Babucsikné Zeikfalvy Anna grafikusművész órái voltak. Később Szegeden szerzett rajztanári diplomát, majd kiskőrösi tárlatokon mutatkozott be, és számos önálló és csoportos kiállítása volt Debrecenben, Kalocsán, Dusnokon, Ordason, Baján, Pécsett, Szekszárdon, Csepelen, Budapesten, Verőcén vagy Battonyán. 2013 óta tagja az idén húszéves Ordasi Alkotótábornak is. Munkái több kötetben is megjelentek. Főként a grafika műfaja áll hozzá közel, de törekszik arra, hogy a képzőművészet minél szélesebb eszköztárát bevonja az alkotómunkába. Szívesen dolgozik akvarellel, akrillal, néhány éve pedig elkezdett dunai uszadékfából szobrokat készíteni, amely egy különleges színfoltja művészetének.

A kiskunfélegyházi alkotók nevében Mindszentiné Mandula köszöntötte meleg szívvel az művészt, akivel több éve közösen dolgoznak nyaranta, alkotótáborokban. 

Az eseményen Szabó Mátyás zenész, dalszerző működött közre, a tárlat augusztus 14-éig látogatható.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton   
         

Kövessen minket a Facebookon is!