Helyi hírek 2014. december 2. 20:00

Az idén hatezer órát járőröztek a polgárőrök

Képgaléria
Az idén hatezer órát járőröztek a polgárőrök
Ebben az évben eddig közel hatezer óra szolgálatot teljesítettek a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület tagjai. Az önkéntesek ellátták az önkormányzati rendezvények őrző-, védő és rendezői feladatait, de részt vettek az egyházi rendezvények biztosításában is. Szolgálati idejük nagy részét azonban a város közbiztonságának őrzésére használták. Erről Marcényi Csaba elnök számolt be az egyesület évzáró közgyűlésén.

Az elnöki beszámoló kitért a rendőrkapitánysággal, a civil szervezetekkel, a katasztrófavédelemmel, a közterület felügyelettel, valamint a mezőőri szolgálattal való sikeres együttműködés ismertetésére is. Marcényi Csaba fontosnak értékelte, hogy 2014-ben különös figyelmet szenteltek a külterületek biztonságának vigyázására, a környezetvédelmi szabályok betartására, valamint a falopások megakadályozására.

Az évzáró közgyűlésen a város nevében Csányi József polgármester köszönte meg a polgárőrök munkáját. A megyei rendőrkapitányság részéről dr. Báthori Gábor mondott köszönetet az együttműködésért, Kertész Zoltánné polgárőr tevékenységét pedig emlékplakettel jutalmazta. Vízi Sándor megyei koordinátor az Országos Polgárőr Szövetség Érdemkeresztjének bronz fokozatát adta át Tóth Dávidnak. A városi rendőrkapitányság elismerő okleveleit dr. Patak Sándor adta át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőröknek.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!