Sport 2023. július 12. 08:00

Sikeres tavaszi versenyszezont tud maga mögött a Kyokushin Kumite SE

Sikeres tavaszi versenyszezont tud maga mögött a Kyokushin Kumite SE
Sensei Kurucz László, 3 danos mester beszámolójából megtudtuk, hogy sikeres tavaszi versenyszezont tudhat maga mögött a Kyokushin Kumite Sportegyesület. 25 versenyzővel zajlott a szezon, kiemelkedő eredményeket hoztak a fiatalok. Örömmel számolt be róla, hogy mára már 7-8 vizsgázott bíróval is rendelkezik a félegyházi klub, így sokkal több lehetőség nyílik meg számukra így.

A szezon első versenyi márciusban voltak, diákolimpia Csongrádon, majd Győr következett, az Ashihara Magyar Bajnokság. A szezonkezdet versenyeinek eredményei:

Diákolimpia

Formagyakorlat: Szikszai Réka, Gáll Levente - aranyérem, Hajdú Petra ezüstérem.

Küzdelem: Vaskó Zalán – aranyérem, Földeáki Miklós, Szabó Áron, Szanik Dániel – ezüstérem, Ágoston Ádám, Földes Máté, Varga Hunor – bronzérem.



Győr, Ashihara Magyar Bajnokság

Szanik Dániel, Földeáki Miklós, Szabó Máté, Vaskó Zalán – aranyérem. Czinege Vince, Kocsis Tamás, Szarvas Emil, Tamasi Ármin, Varga Hunor – ezüstérem. Ágoston Ádám, Szabó Áron, Szőke Zoltán, Varga Zsombor – bronzérem.

Áprilisban, városunkban rendezték meg a III. Eisberg Kiskun Kupa Kyokushin karatebajnokságot, kezdőknek a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. Itt utánpótlás, felnőtt C és szenior kategóriákban versenyeztek a megjelentek. Kurucz László elmondta, hogy nagyon jól sikerült verseny volt, körülbelül 360 versenyzővel. A sikernek hála, a tervek szerint jövőre egy Európa-bajnokság szervezése lesz a feladatuk városunkban.







Májusban, a WKB Európa Bajnokságon városunkat 2 harcos képviselte, akik becsülettel, hatalmas szívvel küzdöttek egy több mint 500 fős mezőnyben a Spanyolországi Sabadell-ben. Az eredmények itt kiemelkedőek: Kurucz László Botond EB 2., és Szanik Dániel EB 3. hellyel térhetett haza.



Június 4-én a kiskunfélegyházi karatésok 6 versenyzővel vettek részt az I. Tehetségek Nemzetközi Bajnokságán, Szegváron. A rendezvényen 12 szervezet, 25 klub, 163 versenyzője mérte össze tudását. Az eredmények: Varga Zsombor, Földeáki Miklós, Kocsis Nóra – aranyérem, Gáll Levente, Varga Hunor – ezüstérem, Kocsis Angéla –bronzérem.

A verseny lebonyolítását 3 bírójuk segítette: Vaskó Tamás,  Barta Péter és Kurucz László.



Június 10-én, a Szlovák Openen versenyeztek az egyesület fiataljai: Szanik Dániel, Földeáki Miklós és Kocsis Nóra – aranyéremmel, Kocsis Angéla és Szabó Áron ezüstéremmel térhetett haza. Edző: Rékasi-Nagy Bence. A csapatot erősítette két idegenlégiós is, Varjú Csaba és Kollát Zétény aranyéremmel. Az egyesület három bíróval segítette a verseny lebonyolítását: Ajtai Bernadett, Barta Péter és Kurucz László személyében.



A szezont július 1-jén a II. Shihan Furkó Kálmán Emlékverseny Szolnok Világkupával zárták, ahol 460 nevezés érkezett, 20 országból. A mieink a következő eredményeket hozták: Szikszai Réka, Gáll Levente és Szanik Dániel – aranyérem, Alács Emese – ezüstérem. Szabó Áron sérülés miatt kénytelen volt feladni a versenyt, de hatalmasat küzdött addig is.

Kurucz László végezetül elárulta, hogy most néhány nap pihenés következik, majd edzőtábor-sorozatok indulnak a sportolóknak. Az őszi szezont is győri versenyen kezdik, majd utánpótlás magyar bajnokság követi ezt a versenyt.

Két nemzetközi találkozó is várható még idén, ami nagyon erős szokott lenni, Budapesten és Győrben. Ezek képezik most a fókuszt. Köszönik az országos szervezet, valamint az önkormányzat támogatását, illetve a szülők részéről azt a rengeteg időt, amit áldoznak a gyermekükért és a sportágért. Külön köszöni a támogatóknak, hogy segítségükkel jelentős anyagi tehertől szabadulhatnak meg.

Z. A.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!