Program 2023. július 12. 10:00

Ének és tekerőlant a Béke-Tér-Zene következő programján

Ének és tekerőlant a Béke-Tér-Zene következő programján
Pázmándi Judit csodálatos énekével, Vas László pedig tekerőlanttal kedveskedik minden zenekedvelőnek a Béke-Tér-Zene programsorozat következő eseményén július 14-én, pénteken, 18 órakor.

Vas Lászlótól megtudtuk, hogy idén első alkalommal vesznek részt a programsorozatban és nagyon örülnek a lehetőségnek. Az első tárgyalások még arról szóltak, hogy a Széljáró Balladás együttes muzsikál majd a Béke-téren, ám a nyári szabadságolások miatt ezt most nem tudta az együttes kivitelezni. Így adódott a lehetőség, hogy a népzenei vonalat tekerőlant-muzsikával és Pázmándi Judit páratlan énekhangjával prezentálják. A duó egy félórás műsorral készül: a dél-alföldi népzene világa, csárdások, ugrósok szerepelnek a repertoárban.



A programot mindenkinek ajánlja Vas László, sőt, ahogyan fogalmazott, a népzene világa tényleg mindenkihez szól, mindenkit megszólít, így az egészen pici, totyogó gyermek is szívesen hallja ezt a muzsikát és rendszeren táncolnak is rá. – Egyszerűen a génjeinkben van – mondta Vas László.



A Széljáró Balladás együttessel találkozhatnak az érdeklődők július 21-én, pénteken, 20 órakor a Sörfesztháza programjában, augusztusban pedig Bugacon, az Ősök Napja vendégei lesznek.

Z. A.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!