Program 2023. július 13. 10:00

Nyolcadik Sörfesztháza Kiskunfélegyházán

Nyolcadik Sörfesztháza Kiskunfélegyházán
Nyolcadik alkalommal rendezik meg városunkban július 21-én, pénteken és július 22-én, szombaton a Sörfesztháza programot – tudtuk meg a részleteket Ónodi Árpád szervezőtől.

– A Sörfesztháza már önálló életet él szerencsére, túlmutat már rajtunk ez a rendezvény. Ahogyan sokan emlékezhetnek rá, a múzeum udvarában kezdtük, amikor az volt a lényeg, hogy a kisüzemi sörfőzdéknek egy kis teret, fesztivált nyújtsunk. Ez mára egy kulturális, utcazenei, kézműves hangulatú fesztivállá nőtte ki magát, ahol mindig vannak társított programok is. Tavaly a Nemzetközi Zaporozsec Találkozó volt nálunk, ahol egy veteránkerékpár-kiállítást is szerveztünk. Utóbbi is akkora sikerű volt, hogy a kerékpáros társadalom jelezte, hogy ők is szeretnének egy önálló fesztivált. Így találtuk ki a Tekergő – különleges kerékpárok találkozóját, ami a Sörfesztháza társított programja lesz idén. Természetesen az állandó programok sem maradhatnak el, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt – mondta Ónodi Árpád.



SÖRFESZTHÁZA PROGRAM

Állandó programok: koncertek, utcazene, bulifúvósok, sörsétány, food truck utca, sörverdák, gasztrotér, sörfőzés-bemutató, kézműves sörök versenye, sörtoronymászás, borlugas, pálinkabár, valamint a gyermekeknek a LURKÓKERT: manóvilág, kézműves foglalkozások, népi játékok, kisvasút, henna, csúszda.

Július 21., péntek

16:00 Lurkókert
Food Truck utca
Palacsintafesztivál

17:00 Kisüzemi Sörfőzdék Versenye
Sörtorony-mászás
Sörfőzés-bemutató

18:00 Palacsinta evő verseny

19:00 Ongjerth Dávid Mississippi blues

20:00 Széljáró Balladás

22:00 Blues 4 You



Július 22., szombat

15:00 Különleges kerékpárok felvonulása

16:00 Fesztiválnyitás
Lurkókert
Food Truck utca
Palacsintafesztivál

17:00 Házi Sörfőzők Versenye
Sörtorony-mászás
Sörfőzés-bemutató

18:00 Palacsintaevő verseny

19:00 Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar

20:00 Direct

21:00 Benkő Zsolt és Benkő Máté – apafia blues

22:00 Kongattack

23:00 BOR – Brass on the Road



Balogh Máté sörfőző mestertől megtudtuk, hogy idén is több mint százféle sör várja az érdeklődőket a Sörfesztházán. A Félegyházi Sörműhely kedvelt ízei mellett igazi ínyencségekre is számíthatnak, más magyar kisüzemi sörfőzdéktől is érkeznek finomságok, a bevállalósak uborkás, vérnarancsos, vagy akár duplakávés sört is kóstolhatnak majd. A sörök mellett a gasztronómia is nagy hangsúlyt kap: a megszokott ínyenc burgerek mellett prémium grillkolbászokkal és hidegtálakkal is készülnek. Kisüzemi sajtválogatások és barbecue ételek is helyet kapnak a Sörfesztháza menülapján.

A desszert is megoldott lesz, hiszen a Palacsintafesztivál is befogadott társrendezvény lesz, ahol a finom édesség megvásárlása jótékony célt szolgál majd.

A Palacsintafesztivál és a Tekergő – különleges kerékpárok találkozója programjairól külön beszámolunk majd.

Kövessen minket a Facebookon is!