Sport 2023. július 14. 10:00

Triatlonosok sikeres Európa Kupa szereplése

Képgaléria
Triatlonosok sikeres Európa Kupa szereplése
Július 8-9-én Tiszaújvárosban Triatlon Világkupa és Európa Kupa futamot rendeztek, amelyen a Kiskunfélegyházi 3K Sportegyesületből Papp Laura és Trungel-Nagy Zalán is indult. Nyílt Európa Kupa volt, tehát nemcsak Európából, hanem a világ minden tájáról érkeztek versenyzők.

Szombaton rendezték az elődöntőket. A nagyszámú résztvevőnek csupán csak egyharmada jutott be a vasárnapi döntőbe, ezért a szombati elődöntőben hatalmas küzdelem alakult ki.

A félegyházi sportolóknak jól sikerült az elődöntő, könnyedén bejutottak a vasárnapi döntőbe.

Vasárnap Papp Laura indult elsőként, az úszás után az élbolyban szállt fel a kerékpárra, magabiztosan tartotta pozícióját, amelyet a nagy hőségben a futásban is meg tudott őrizni. Végül az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg.

Trungel-Nagy Zalán ifiként indult a junior korcsoportban. A jó úszásának köszönhetően az első üldöző bolyhoz sikerült csatlakozni. A kerékpározásban nagyon sokat vállalt, így ennek a csoportnak az elején sikerült leszállni a bicikliről.

A forróságban nagy küzdelmet hozott a futás, végül Zalán jó hajrájának köszönhetően az előkelő ötödik helyet tudta megszerezni ifiként a juniorok között. Ő lett a legjobb eredményt elérő ifjúsági versenyző. Testvére, Kolos, az érettségi vizsgák és a felvételire készülés miatt kevesebbet tudott edzeni, de még így is hetedik tudott lenni.

Legfrissebb hír az egyesület háza tájáról, hogy Papp Laura a válogatott tagjaként elutazott Hamburgba a junior TRIATLON VILÁGBAJNOKSÁGRA.

Edzők: Kornokovics Györgyi és Bozsó István
                             

Kövessen minket a Facebookon is!