Sport 2023. július 21. 10:00 Forrás: MTI

Ekler Luca a paraatlétikai világbajnokságon újabb csúcsot futott

Ekler Luca a paraatlétikai világbajnokságon újabb csúcsot futott
A parasportolók részére szervezett világeseményt július 8-17. között rendezték meg Párizsban, ahol hazánkat kilenc versenyző képviselte. Több egyéni csúcs és jó helyezés mellett Ekler Luca (TFSE) brillírozott, három arany- és egy ezüstérmet nyert, valamint megszerezte a sportág első paralimpiai kvótáját.

A paralimpiai bajnok atléta a hétfői, utolsó versenynapon 400 méteren tovább növelte érmeinek számát. Így 200 és 400 méteren is világbajnoki címet ünnepelhetett, ráadásul az előbbiben 25.78 míg utóbbiban 59.74 másodperces időeredményével világcsúcsot állított fel. T38-as kategóriában versenyző Luca távolugrásban megvédte vb-címét, míg 100 méteres síkfutásban a dobogó második fokára állhatott fel.

A verseny végén Ekler Luca elmondta, elégedett azzal, hogy a futószámokban fejlődni tudott, távolugrásban pedig stabil szezont tudhat maga mögött, különösen a 200 méteres síkfutásban elért világcsúcsának örül. A magyar paraatléta válogatott többi tagja is kimagasló eredményt ért el, sorban dőltek meg az egyéni csúcsok az eseményen. A rutinos versenyzők mellett több újonc is debütált a vb-n.

Oroszi Zsuzsanna, a paraatlétika szövetségi kapitány a vb zárásaként pozitívan nyilatkozott: – Nagyon örülök, hogy az előző világeseményekhez képest nőtt a csapat létszáma, az új versenyzők az elvárásokon felül szerepeltek. Ekler Luca kiemelkedik a mezőnyből, teljesítményével sporttörténelmet írt.
 

Kövessen minket a Facebookon is!