Mezőgazdaság 2023. július 21. 14:00

Idén tizenharmadik alkalommal hirdetik meg a 15 millió búzaszem programot

Idén tizenharmadik alkalommal hirdetik meg a 15 millió búzaszem programot
Idén tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem programot.

A Magyarok Kenyere igazi kárpát-medencei sikertörténetnek számít, amely egyszerre szimbolizálja a nemzet megmaradása érdekében tett erőfeszítéseket és az egymás iránt érzett szolidaritást.

– A program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek – határainkon innen, de a határainkon túl is. Az összegyűjtött búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában osztjuk szét a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezetek támogatására.



A program kapcsán célunk változatlan: szeretnénk a felajánlók számát tovább növelni, ezzel is több és több magyar sorstársunkat vonva be karitatív tevékenységünkbe – hívta fel a figyelmet Gáspár Ferenc vármegyei elnök, majd kitért a megyénket érintő tudnivalókra is: –Vármegyénkben is folytatunk búzagyűjtést, valamint nálunk egyedülállóan lehetőség van a búza pénzben való megváltására is a Bács-Kiskun Megyei Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségén keresztül. A búzajegy programunknak köszönhetően azon adományozók is csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, akik nem termelnek gabonát. Minden adomány – annak nagyságától függetlenül – hozzájárul a kezdeményezés sikerességéhez.
                

Kövessen minket a Facebookon is!