Gazdaság 2023. július 27. 08:00

Megalakult a SZAKMA Szakképzési Ágazati Képzőközpont

Megalakult a SZAKMA Szakképzési Ágazati Képzőközpont
Sikeresen pályázott a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum a Pénzügyminisztérium által meghirdetett új szakképzési struktúrára való felkészítést támogató felhíváson. A megvalósított uniós fejlesztés elsődleges célja egy olyan képző szervezet megszervezése volt, amely képes arra, hogy megszólítsa a környezetében található gazdasági szereplőket a gyakorlati oktatásban való részvétel céljából. A megalakult SZAKMA Szakképzési Ágazati Képzőközpont segíti a képzések résztvevőit a megfelelő gyakorlati képzőhely megtalálásában. A szervezet összekötő kapcsot képez a munkáltatók és a képzésekben résztvevők között. A támogatási összeg: 278,33 millió forint, amely 100 százalékban európai uniós vissza nem térítendő támogatás.

Borítókép: illusztráció

A SZAKMA Szakképzési Ágazati Képzőközpontot a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum mentorálásával és részvételével alapította hat meghatározó – gyakorlati oktatásban részt vevő – 
vállalkozás: Fliesenbau Kft., Anloma Kft., ELŐ-SZER Kft.,Agro Line Kft.,Tek-Szol Kft., valamint a
Variant Metal Kft.

A SZAKMA Szakképzési Ágazati Képzőközpont együttműködési megállapodásokat köt minden olyan
vállalkozással, vállalkozóval, akik a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum képzési kínálatában szereplő
szakmák gyakorlati oktatásához tudnak kapcsolódni. A képzés minőségének javításához a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum jelentős infrastrukturális és eszközfejlesztést is végrehajtott a kiskunfélegyházai tagintézményében. A projekt keretében korszerűsítették a gépészeti szakmák oktatására szolgáló helyiségeket és műhelyeket. A gyakorlati oktatás támogatására a modern tudományos-technika fejlődés vívmányait, illetve az Ipar 4.0 szempontrendszerét szem előtt tartó eszközbeszerzés is megtörtént.

A diákok itt találkozhatnak a legfejlettebb kollaboratív robottal, amely képes az emberrel közös
munkahelyen (munkafolyamaton) dolgozni. Ez a robot mind a hegesztési, mind a CNC gépkiszolgálási
alkalmazások elsajátításában úttörő szerepet lát el. Az országban elsőként és egyedülállóan van lehetőségük a tanulóknak megismerni a kiterjesztett valóság alkalmazását a gépiparban, amelynek alapja a Microsoft Hololens szemüvegek és azok magas fejlettségi szintű szoftveres támogatása.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum duális szakképző partner vállalkozásai számára is lehetővé vált, hogy megismerhessék a és kipróbálhassák a legmodernebb technológiákat.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a https://akk.kiskunhalasiszc.hu/ oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Molnár Vivien, vezérigazgató
Telefonszám: 06 77 422 044 , e-mail cím: [email protected]
                

Kövessen minket a Facebookon is!