Program 2023. július 27. 10:00

A Direct zenekar a Béke-Tér-Zene pénteki vendége

A Direct zenekar a Béke-Tér-Zene pénteki vendége
A Béke-Tér-Zene pénteki, július 28-i vendége a Direct együttes. A félegyházi csapat 18 órakor kezd a főtéren.

A Direct Kiskunfélegyházán alakult alternatív, hardrock zenekar. A gimnáziumi garázszenekarként indult csapat mostanra évente több fellépéssel büszkélkedhet, és bár folyamatos tagcserék és kiválás jellemezte a kezdeteket, a zenekar jelenlegi felállása stabilnak tűnik: Borsi Dorina – ének, Farkas Bence – szólógitár, vokál, Bálint Levente – basszusgitár, Kürti Bence – dob, perka.

Dorinától és Leventétől megtudtuk, hogy a 2023-as év a koncertek és új dalok tekintetében is a legjobbnak mondható eddig. A hazai fellépések mellett Szlovéniában és Szerbiában is koncerteztek idén. Időközben az öttagú banda négyre szűkült: Zoli, a ritmusgitáros kivált a csapatból. A stílusukra, műfajukra némi bővülés jellemző mostanság, így a keményebb dalok, más hangszerelés jellemzi az együttest. Elárulták, hogy mindez Dorinának köszönhető javarészt, aki mindig is nagy rajongója volt a metál zenének, és hogy ez hangzásban tökéletes legyen, ő most a hörgést (scremelést) próbálja elsajátítani fél éve.
(Youtube-videók tömkelege áll rendelkezésére annak, aki hasonlóban gondolkodik). A közeljövőt taglalva elmondták, hogy augusztus végén mennek stúdióba, ősszel már hallható lesz a két új daluk is ebben a stílusban.

A Béke-Tér-Zene programsorozat vendégeiként a kezdetek óta jelen vannak, aminek nagyon örülnek. Elárulták, hogy a pénteki műsor is tartalmaz – persze csak óvatosan – merészebb dalt. A félegyházi koncert mindig biztos pont a számukra, a hazai pályát jelenti, ahol azért óvatosan kell a repertoár dalait is megválasztani. A tapasztalatuk az, hogy a két éves gyermektől a nagyszülő korúakig, élvezni szokták a zenéjüket, jó hangulatú koncertekre emlékeznek az elmúlt évekből is a Béke-téren. A pénteki eseményről elárulták, hogy lesz pár régi dal is, de azok közül is inkább a rockosabbakat választották ki.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Z. A.
               

Kövessen minket a Facebookon is!