Helyi hírek 2014. december 4. 09:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása

Kreatív cipősdoboz pályázat 2014

Keressük Magyarország legkreatívabb cipősdoboz ajándékát: egy olyan, rászoruló gyermeknek szánt ajándékcsomagot, amely kívül belül kreatív és ötletes! Ha úgy döntött, csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához (www.ciposdoboz.hu), küldje el kívül-belül kreatív cipősdobozáról készült fotóját a [email protected] e-mail címre december 16-ig, a Praktika magazin szerkesztősége pedig kiválasztja a legszebb cipősdoboz ajándékokat.


Az értékes nyereményekért és további információkért ne felejtsék el folyamatosan nézni a weboldalunkat (www.ciposdoboz.hu) és a Facebook-oldalunkat.”


                                                                                                    *  *  *


"Re-design - gondold újra!" pályázat

A Humusz Szövetség meghirdeti a "Re-design - gondold újra!" lakossági pályázatot, melyet az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásában valósít meg. Olvasd el a feltételeket és alkoss! Ócska, fölösleges, idejétmúlt, vagy tönkrement? Ne dobd el – gondold újra! Ha szeretnéd megmutatni a kreativitásod és egyben tenni valamit a környezetvédelemért, jelentkezz a Humusz Szövetség lakossági pályázatára, amelynek témája az egyes tárgyak funkciójának újragondolása és ezekből újrahasznosított használati tárgyak barkácsolása. A pályázat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a hulladéknak szánt anyagok újrahasználhatóságára, népszerűsítse a „re-design” irányzatot, ezáltal is elősegítve a környezeti szemléletformálást.
 

A pályázat témája:

1. kategória: bármilyen használati tárgy készítése a következők valamelyikéből: fölösleges/tönkrement bicikliből, bőröndből, harisnyából, esernyőből, régi játékokból.

2. kategória: kisebb méretű irodai kellék készítése, ami lehet: szobainas, kalaptartó, papírtartó, éjjeliszekrény, virágkaspó, asztali-, vagy állólámpa, beltéri recycling designkuka, stb. Pályázati feltételek: Pályázhat minden magyar állampolgársággal rendelkező természetes személy. Lehetőség van egyéni vagy páros pályázatok benyújtására. A beadott pályaművek technikai követelményei: Az alapanyagok mindkét esetben régi, felesleges, újrahasznosított-, újrafeldolgozott-, vagy maradékanyagok legyenek.

A pályamunkához a pályázó adjon rövid (500 karakternyi) leírást, amelyből megismerhetjük az elkészítés folyamatát és a felhasznált anyagok eredeti funkcióját. Beküldendő minden pályaműről minimum 5 db, jó minőségű (megfelelő megvilágítás, fehér háttér, min. 1.5 MB, vagy 1.2 Mpixel méretű) fénykép. A fényképek közül 3 db elöl-, hátul- és oldalnézetet dokumentáljon, valamint o 1-1 fénykép készüljön az alapanyagokról, illetve a kész pályaművekről (szemléltetve az „előtte-utána” állapotokat).

Beküldési határidő: 2015. március 20. (a benyújtásnál a postai bélyegző dátuma számít): Beküldési cím: Humusz Szövetség, 1111 Budapest, Saru utca 11. A képeket elektronikus formában várjuk a [email protected] e-mail címen. A tárgyban a „Re-design – Gondold újra!” jeligét fel kell tüntetni.

Minden pályaműnél kérjük megadni az alkotó nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefonszám és e-mail). További részletek: http://humusz.hu/redesignpalyazat
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
 

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig

 

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!